Mlađe kategorije Orlova i Spartaka najbolje u inline hokeju

Kup Srbije u inline hokeju za mlađe kategorije odigran je minulog vikenda u dvorani "Crna rupa" u Beogradu. Pod pokroviteljstvom Saveza hokeja na ledu Srbije u tri uzrastne kategorije, selekcije do 10, do 12 i do 15 godina, takmičile su se četiri ekipe: Orlovi (Beograd), NS Stars (Novi Sad), Vojvodina (Novi Sad) i Spartak (Subotica).

Prema sistemu takmičenja ekipe su igrale svaka sa svakom, a prve su na teren izašle selekcije do 10 godina. Igralo se "3 na 3", bez zvanične rezultatske evidencije i proglašenja pobednika na kraju turnira, jer je osnovni cilj u ovom uzrastu bila popularizacija inline hokeja.

Selekcije U12 su svoje utakmice igrale "4 na 4" i tu su se već mogle videti zanimljive utakmice, pune naboja i lepih osmišljenih akcija, uigranih kombinacija i svega što krasi ovaj sport. Trijumf je odneo subotički Spartak koji je savladao Vojvodinu sa 3:0, od NS Starsa je bio bolji sa 5:3, a Orlove je pobedio 1:0. Ovim trijumfom Spartak je odbranio titulu šampiona Srbije osvojenu prošle sezone u ovoj kategoriji.

Završetak sportskog dana u dvorani "Crna rupa" je bio rezervisan za selekcije U15. Prikazan je zavidan nivo kvaliteta inline hokeja za ovaj uzrast, a viđeno nekoliko izuzetno uzbudljivih, neizvesnih i dinamičnih utakmica, a naročito u borbi za treće mesto između NS Starsa i Vojvodine. Meč je završen nerešenim rezultatom 2:2, a NS Stars je pobedio posle boljeg izvođenja penala. U odlučujućoj utakmici za šampiona beogradski Orlovi su bili bolji od subotičkog Spartaka sa 5:1 i zasluženo osvojili prvo mesto u selekciji do 15 godina za 2018.

You might also like

Comments are closed.