Urkuhart: Strast za igrom i radna etika su snaga Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dejvid Urkuhart nastaviće sa radom u našem seniorskom nacionalnom timu. Posle bronzane medalje osvojene na šampionatu Druge divizije A grupa u Holandiji Urkuhart je uveren da će selekcija Srbije nastaviti da napreduje i da će to biti ispraćeno i još boljim rezultatima.

U međuvremenu, pomoćni trener sa Univerziteta MekGil, bio je u Dalasu na NHL trenerskoj klinici.
– Seminar je bo izvanredan, prisustvovalo mu je preko 350 trenera iz celog sveta, bila je to sjajna prilika za stručno usavršavanje. Uživo smo pratili i draft i bilo je veoma zabavno – počeo je priču Urkuhart.

Upitan da sa ove vremenske distance oceni učešće naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Holandiji Urkuhart je rekao:
– Generalno gledano, mislim da je turnir za nas bio uspešan. Igrači su svaku utakmicu igrali sa mnogo strasti i zadovoljavajućom radnom etikom što nam je omogućilo da šampionat završim sa tri pobede, po jednim remijem i porazom i osvojenom bronzanom medaljom. S obzirom na brojne promene koje smo imali u timu u odnosu na prošlu godinu, mislim da niko nije mogao ni da zamisli da ćemo postići ovaj rezultat u trenutku kada je ekipa u ovom sastavu izašla prvi put na led. Uzimajući u obzir sve to, mislim da smo ostvarili vrlo dobar rezultat naročito ako se zna da nas je nesrećni poraz na penale od Australije delio od drugiog mesta i srebrne medalje. Mislim da smo na ovaj način napravili dobru osnovu na kojoj ćemo moći da gradimo još bolje rezultate u budućnosti – kaže Urkuhart i potom dodaje: 

– Moram da priznam da sam uživao radeći sa ovim momcima, a imao sam i veliku podršku celokupne organizacije koja je obezbedila sve neophodne uslove. Igrači su bili otvoreni da prihvate nove ideje, imali smo fantastičnu atmosferu u ekipi i mislim da smo dosta napredovali za te tri nedelje koliko smo proveli zajedno.

Na pitanje da prokomentariše kvalitet srpskih hokejaša i navede šta je neophodno da bi se u budućnosti beležili još bolji rezultati Urkuhart je odgovorio:

– Velika snaga reprezentacije Srbije je radna etika i velika posvećenost svih hokejaša radu i treninzima. Shodno tome, mislim da smo uspeli da ostvarimo napredak svaki put kad smo bili zajedno na ledu, počevši od prvog dana priprema. Bio sam zaista impresioniran kada sam video koliku su strast i ponos igrači iskazivali na svakom treningu i utakmici zbog činjenice da su u prilici da igraju za nacionalni tim. Ta njihova velika strast se na utakmicama pretvarala u ogromnu želju za pobedom, što nas je činilo veoma neugodnim protivnikom – kratko je zastao Urkuhart i potom nastavio: 

– Da bismo za naredni šampionat bili bolje pripremljeni igrači će morati da budu u boljoj fizičkoj formi kada budu došli na okupljanje državnog tima. Ako početak priprema dočekaju fizički dobro pripremljeni to bi moglo da nam donese dragocenu prednost. Turnir je izuzetno naporan, jer se u sedam dana odigra čak pet utakmica. To znači da postoji jako malo vremena za oporavak između dve utakmice i zato je dobra fizička sprema imperativ za svakog reprezentativca.

Urkuhart je istakao da još nisu precizirani svi detalji nastavka saradnje sa Savezom hokeja na ledu Srbije, ali se raduje povratku u Beograd:

– Shodno mojim obavezama sa Univerzitetom MekGil u Srbiju neću moći da dođem sve do marta, odnosno dok sezona ne bude završena. Međutim, to će biti sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za šampionat. U međuvremenu, u stalnom sam kontaktu sa pomoćnim trenerom reprezentacije Jovicom Rusom oko svih detalja koji su neophodni za dalji napredak reprezentativaca. Moram da naglasim da je moje iskustvo u Beogradu i Srbiji bilo zaista spektakularno i veoma se radujem povratku, pre svega kako bismo nastavili da napredujemo i nadgrađujemo ono što smo radili ove godine – zaključio je Urkuhart.

You might also like

Comments are closed.