Čak 275 hokejaša učestvovalo u ERSTE Ligi budućih šampiona

Popularizacija hokeja kao sporta među decom jedan je od osnovnih ciljeva Saveza hokeja na ledu Srbije, pa je shodno tome urađena detaljna analiza izuzetno ambicioznog projekta pod nazivom ERSTE Liga budućih šampiona. Kompletan izveštaj, koji je rukovodstvu Saveza, ali i klubovima učesnicima dostavljen na uvid, uradili su Vojin Koljenšić koji je koordinator ovog takmičenja i Bogdan Dabović, direktor takmičenja SHLS.

U ovom izveštaju pre svega istaknuta je velika zahvalnost ERSTE banci koja je kroz donaciju podržala ceo projekat kao i činjenica da su takmičenja u konkurenciji U8 i U10 uspešno završena.

U konkurenciji U8 takmičili su dečaci rođeni 2010. godine i mlađi i devojčice rođene 2009. i mlađe. Takmičilo se sedam ekipa: Vojvodina, NS Stars, Partizan, Crvena zvezda, Red Team, Spartak i Marbo i u ovoj konkurenciji ukupno je organizovano sedam turnira, tako što je svaka ekipa bila domaćin. Ukupno je odigrano 105 utakmica, svaka ekipa je igrala 35 mečeva, a u proseku je po turniru učestvovalo oko 80 malih hokejaša. Kroz ERSTE Ligu budućih šampiona u sezoni 2017/2018 u kategoriji do osam godina ukupno je prodefilovalo 144 igrača, od čega je bilo 13 devojčica.

Kada je reč o ERSTE Ligi budućih šampiona za hokejaše do 10 godina, takmičenje je takođe organizovano turniski i to za hokejaše rođene 2008. godine i mlađe i devojčice rođene 2007. godine i mlađe. Učestvovalo je osam ekipa: Vojvodina, NS Stars, Partizan, Crvena zvezda, Red Team, Spartak, Marbo i Girls Beograd.

U periodu od oktobra do marta je organizovano osam turnira. Odigrano je ukupno 120 utakmica, svaka ekipa je igrala 40 mečeva, a na turnirima je učestvovalo u proseku 77 igrača. U ERSTE Ligi budućih šampiona za igrače do 10 godina ukupno je učestvovalo 131 hokejaš, među kojima je bilo i 10 devojčica.

U izveštaju je konstatovano da je ERSTE Liga budućih šampiona nesumnjivo doprinela popularizaciji hokeja i povećanju broja polaznika u škole hokeja svih klubova. Izražena je zahvalnost Savezu hokeja na ledu Srbije na razvoju baznog hokeja i velika želja da se sa organizacijom ERSTE Lige budućih šampiona nastavi i sledeće sezone.

You might also like

Comments are closed.