Subotičani se vredno spremaju za narednu sezonu

Mlađe kategorije Spartaka vredno se pripremaju za narednu takmičarsku sezonu. Posle uvodnih desetak dana rada u Suboticu, sve mlađe selekcije Spartaka (U8, U10, U12, U14) preselile su se u Češku. Druga faza priprema sprovedena je u gradiću Brumov Bilnica gde su boravili od 11. do 19. avgusta gde su uživali u izvanrednim uslovima za trening. Trenažni procesi su sprovođeni tri, četiri puta dnevno na ledu, po sat vremena, uz jedan do dva suva treninga i svakodnevni odlazak na bazen.

U saradnji sa HK Vukovi iz Sarajeva okupila se grupa od ukupno 52 dečaka i devojčica, koji su trenirali pod budnim okom sedam trenera, od kojih i trojice subotičana – Uroša Brestovca, Aleksandra Kolarića i Igora Šljapića. U stručnom štabu su se ove godine našla i dva mlada hokejaška radnika iz Kanade – Vil Braun i Volf Hibard, koji su se priključili ovom svojevrsnom trenažnom kampu preko organizacije Hockey Without Borders, sa kojom HK Spartak ima izuzetno uspešnu i kvalitetnu saradnju već osam godina.

Tokom priprema u Češkoj, odrađen je ukupno 31 sat treninga na ledu, što predstavlja izuzetno dobru osnovu za dalji rad. U Češkoj su u istom terminu boravile i ekipe NS Stars i Siscia iz Siska pa je organizovano i nekoliko kontrolnih utakmica, odnosno mini turnira za najmlađe uzrasne kategorije.

Selekcije Spartaka do 12 i 14 godina trenutno su u Mađarskoj gde su nastavili sa zajedničkim treninzima sa ekipom Kiškoroš.

You might also like

Comments are closed.