Određen kalendar takmičenja ERSTE Lige budućih šampiona

Najmlađi hokejaši u Srbiji i u sezoni 2018/2019 imaće izuzetno atraktivan program čiji će prvenstveni cilj biti popularizacija hokeja na ledu. ERSTE Liga budućih šampiona prošle takmičarske godine okupila je ukupno 275 hokejaša do 10 godina, a ovaj ambiciozan projekat biće nastavljen i u sezoni pred nama sa željom da bude dodatno omasovljen.

Direktor takmičenja Saveza hokeja na ledu Srbije Bogdan Dabović je u konsultaciji sa koordinatorom ERSTE Lige budućih šampiona Vojinom Koljenšićem i klubovima učesnicima definisao kalendar takmičenja kao i sve organizacione detalje za sezonu 2018/2019. ERSTE Liga budućih šampiona biće organizovana u dve kategorije, za mališane do osam i do 10 godina, a učesvovaće 7 ekipa: Crvena zvezda, Partizan, Marbo, Red Team, Vojvodina, NS Stars i Spartak.

Takmičenje će biti organizovano turnirski. Svaka ekipa će organizovati po jedan turnir na kome će se

igrati po principu “svako sa svakim” (mini liga). Na svakom turniru će učestvovati po 6 ekipa, odnosno jedna ekipa će pauzirati.

U kategoriji do osam godina igraće se četiri na četiri, plus golman, dok će se u kategoriji do 10 godina igrati tri na tri, plus golman. Ekipe će brojati po 13 igrača (12+1), što znači da će svaka ekipa imati po tri, odnosno po četiri postave i svi prijavljeni igrači moraće da imaju ravnopravan nastup na utakmicama. Utakmice će za hokejaše do osam godina trajati 1×18 minuta, dok će za decu do 10 godina mečevi trajati 2×12 minuta.

RASPORED TURNIRA U10

DATUM MESTO DOMAĆIN PAUZIRA
20. oktobar Beograd Partizan Spartak
03. novembar Novi Sad NS Stars Red Team
25. novembar Beograd Crvena zvezda Partizan
15. decembar Subotica Spartak Crvena zvezda
13. januar Beograd Marbo NS Stars
27. januar Novi Sad  Vojvodina Marbo
02. mart Beograd Red Team Vojvodina

RASPORED TURNIRA U8

DATUM MESTO DOMAĆIN PAUZIRA
21. oktobar Novi Sad Vojvodina Marbo
10. novembar Beograd Red Team Vojvodina
01. decembar Beograd Partizan Spartak
12. januar Subotica Spartak Crvena zvezda
26. januar Beograd Crvena zvezda Partizan
03. mart Novi Sad NS Stars Red Team
09. mart Beograd Marbo NS Stars
You might also like

Comments are closed.