Svetski hokejaški vikend za devojčice u novosadskom SPENS-u

U cilju promocije ženskog hokeja Svetska hokejaška federacija već godinama unazad realizuje veoma zanimljivu akciju pod nazivom Svetski vikend hokeja za devojčice. Naime, u svim zemljama u kojima se igra hokej naredni vikend biće posvećen hokejašicama. Već po tradiciji u ovu akciju biće uključena i Srbija, a Svetski hokejaški vikend za devojčice biće organizovan u novosadskom SPENS-u u nedelju, 7. oktobra sa početkom u 10 sati i 45 minuta.

– Obezbedili smo dva i po sata na ledu za devojčice koje vole hokej i tako uzeli učešće u ovoj lepoj akciji koju oraganizuje IIHF – počinje priču Aleksandar Milosavljević, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:

– Ovo će biti idealna prilika da okupimo naše hokejašice, da se druže, a ujedno i šansa za sve devojke koje žele da se oprobaju u ovom sportu to i učine besplatno u ledenoj dvorani SPENS. Pokazaćemo im neke osnove hokeje, ali sam siguran da ćemo se pre svega dobro zabaviti i da će devojčice uživati na ledu. U Srbiji trenutno imamo šest klubova u kojima devojke treniraju hokej. To su Spartak, Novi Sad, Vojvodina, Zvezda, Partizan i Red Team. Još nismo u mogućnosti da formiramo ligu, ali nadamo se da će ovakvi i slični događaji pomoći da ženski hokej u značajnijom meri zaživi i kod nas – zaključio je Milosavljević.

You might also like

Comments are closed.