Zvezda zaustavljena, Mladost ponovo bolja od Voše

Hokejaši Crvene zvezde prekinuli su niz od devet uzastopnih pobeda. Izabranici trenera Jovice Rusa izgubili su od Triglava 4:2 (2:0, 0:1, 0:3) i to posle velikog preokreta. Ipak, crveno-beli su i pored poraza zadržali prvo mesto na tabeli IHL lige sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Triglav, koji ima i utakmicu manje.

Početak meča u ledenoj hali Pionir nije mogao da nasluti konačan epilog. Zvezdini oklopnici su silovito krenuli i golovima Dušana Jankovića i Bogdana Gaidasha u prvoj trećini stekli prednost od 2:0. Međutim, onda su neobjašnjivo stali. Gosti su u 30. minutu golo Vilfana smanjili na 2:1, da bi u poslednjoj trećini napravili potpun preokret. Mrežu su zatresli Štenkler, Lampič i Potočnik.

Vojvodina je doživela i drugi poraz u dva dana od ekipe Mladosti. Novosađani su ponovo meč počeli veoma motivisani, vodili su u dva navrata golovima Dimitrija Nadaškog i Vladana Drozdika, ali sedam kobnih minuta polovinom druge trećine odlučiula su pobednika. U tom razdoblju gosti iz Zagreba postigli su tri gola i preuzeli kontrolu igre. Novak je u 52. minutu povećao vođstvo Mladosti na 5:2, a Miloš Babić je golom u 58. minutu ublažio poraz.

You might also like

Comments are closed.