Peroun odredio plan priprema za U20 Prvenstvo sveta

Reprezentacija Srbije do 20 godina od 15. do 21. januara igraće na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupa koje se održava u Zagrebu. Kao i prethodnih sezona ovu selekciju vodiće kanadski stručnjak Fred Peroun:

– Poslednjih nekoliko meseci sam proveo u Kanadi i bio sam na nekoliko trenerskih seminara. Zaista volim da od najboljih trenera čujem njihove ideje i na koji način ih implementiraju u samu igru. Mnogo je novina, mnogo novih razmišljanja i gledanja na hokej u današnje vreme, posebno sa one taktičke strane – počeo je priču Peroun.

– Tokom leta sam provodio i mnogo vremena na ledu sa jednim od trenera Vinipeg Džetsa. On je jedan od najboljih mladih trenera trenutno. Prezentovao mi je izuzetno zanimljive napadačke taktičke varijante koje ćemo pokušati da inkorporiramo i u stil igre reprezentacije Srbije. Ove nedelje ću razgovarati i Danijelom Džejkobom, Kanađaninom srpskog porekla, koji sarađuje sa Montreal Kanedijansima, a takođe je bio i selektor reprezentacije Kanade do 18 godina. Njegovo znanje i pristup koji ima u radu sa timom su zapanjujući. U 2019. godini selekcija Srbije do 20 godina preuzeće neke njegove principe kako bismo igrali brže, sa većim pritiskom u svim zonama terena sa željom da poremetimo i otežamo igru protivnika. Hokej se kao igra menja i na trenerima je da se što bolje adaptiraju i te nove principe igre prenesu na igrače.

O planu rada tokom priprema Peroun je rekao:

– Pripreme počinju 3. januara. Treniraćemo dva puta dnevno, a večernji trening biće rezervisan za igru na dva gola i uigravanje taktičkih varijanti. Planirano je da za Božić igrači dobiju dva dana slobodno, a onda nam predstoji još osam dana napornog rada do početka šampionata u Zagrebu.

Peroun je konstatovao da je u selekciji Srbije do 20 godina mnogo naših igrača koji igraju u inostranstvu pa će iz tog razloga biti potrebno mnogo koordinacije i dobre logistike sa njihovim klubovima.

– Ono što je jako dobro za nas je činjenica da u odnosu na prethodni šampionat ne možemo da računamo samo na tri igrača, dok su nam svi ostali na raspolaganju. Takođe, Imamo i izrazito talentovanu U18 generaciju hokejaša tako da će konkurencija za mesto u timu biti žestoka i to će nam sigurno doneti dodatni kvalitet. Iz tog razloga će pristup obavezama i radna etika biti veoma važni segmenti u selekciji igrača.

Rivali srpskim oklopnicima u Zagrebu osim selekcije domaćina, Hrvatske, biće Holandija, Belgija, Meksiko i Izrael.

– Od igrača očekujem da na svakom treningu i svakoj utakmici pruže maksimalnu dozu borbenosti. Ako uspemo da podignemo naš nivo konkurentnosti i kao tim budemo napredovali imamo šanse da pobedimo u svakom meču. Svakako, Hrvatska i Holandija će nam biti najteži protivnici, ali u ovakvom sistemu takmičenja svi moramo da budemo na maksimalnom nivou u svakoj utakmici kako bismo ostvarili rezultat koji želimo. Ova generacija srpskih hokejaša je zaista posebna. Sreća prati one koji vredno rade i koji su posvećeni, zato ćemo od igrača zahtevati da se tako i ponašaju. Biće potrebno dosta mentalne, ali i fizičke snage i stabilnosti da se u kontinuitetu igra na najvišem nivou, ali samo takav pristup može nam dati šansu da uradimo stvari koje će nam omogućiti da stignemo do pobeda – zaključio je Peroun.

You might also like

Comments are closed.