Svetski vikend hokeja na ledu za devojčice

 

Kamp koji kao deo Svetskog vikenda hokeja na ledu za devojčice (World Girls Ice Hockey Weekend, WGIHW) organizovao Savez hokeja na ledu Srbije u okviru globalnog programa „Nauči da igraš“ Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), biće dobra prilika da se devojčice iz Srbije i regiona upoznaju sa osnovama „najbrže kolektivne igre na svetu“.

Program je prilagođen apsolutnim početnicama, početnicama, kao i igračicama u trenažnom procesu, a okupiće između 30 i 50 devojčica iz više naših gradova i zemalja iz okruženja.

Kamp će trajati dva dana, od subote do nedelje (12. i 13. oktobar), u periodu od 9.30 do 12 časova u ledenoj hali „Pingvin Beostar“ na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina 78).

Ciljevi programa WGIHW-a su upoznavanje sa osnovnim veštinama hokeja u pozitivnom, zdravom i bezbednom okruženju, upoznavanje sa mogućnostima treniranja hokeja u lokalnoj zajednici, učenje principa fer-pleja, sportskog ponašanja i timskog rada, kao i sticanje novih prijatelja i prilike da se upozna i zavoli jedan novi sport.

Svetski vikend hokeja na ledu za devojčice održava se treću godinu za redom paralelno u različitim sredinama širom sveta, a samo prošle godine program je organizovan u preko 300 gradova iz 30 različitih svetskih država. Tokom prve dve godine kroz ovaj program IIHF -a prošlo je nekoliko hiljada devojčica čime je hokej na ledu značajno približen ženskoj populaciji.

Više o ovom programu možete pronaći na internet stranici: http://www.iihf.com/iihf-home/sport/women/world-girls-hockey-day.html.

 

IIHF World Girls Ice Hockey Weekend 2013Ledena hala "Pingvin", 12-13. oktobar 2013.

Posted by Savez hokeja na ledu Srbije on Monday, October 14, 2013

 

 

You might also like

Comments are closed.