Počela nova sezona Prvenstva Srbije

 

U ovoj sezoni u Prvenstvu Srbije u hokeju na ledu učestvovaće osam ekipa, dve više nego prethodne, a upravo se dva nova tima u odnosu na minulu sezonu, sastaju na startu nove. Pored prošlogodišnjih prvoligaša Partizana, Viteza, Spartaka, NS Starsa, Crvene Zvezde i Beograda, ove godine takmičenju su se pridružile i ekipe novobeogradskog Beostara i mađarskog Tisa Volana iz Segedina.

Posle četiri godine pauze u seniorsko takmičenje vraća se Beostar sa Novog Beograda, a povratnik u takmičenje se na startu sastaje sa timom Tisa Volan iz Segedina. Mađarski tim je usled nedostatka protivnika u drugoj ligi ove panonske države aplicirala za učešće u našem nacionalnom šampionatu, pa će se u sezoni 2013/14. takmičiti u Prvenstvu Srbije.

Otvaranje sezone ova dva tima će imati u subotu, 26. oktobra 2013. od 18 časova u Segedinu.

Sezona hokeja u Srbiji zvanično je počela 27. septembra kada je Partizan u beogradskom „Pioniru“ bio domaćin u okviru prve runde IIHF Kontinental kupa. Krajem septembra i novobeogradska hala „Pingvin“ dobila je led čime su stvoreni uslovi za treninge beogradskih timova. Ipak, nedostatak leda u novosadskom „Spensu“ i vremenske prilike koje onemogućavaju postavljanje leda na otvorenom gradskom klizalištu u Subotici, ne dozvoljavaju ekipama NS Stars i Spartak da započnu takmičenje u novoj sezoni, pa će u prvom periodu takmičenja nastupati mahom timovi iz Beograda i ekipa segedinskog Tisa Volana.

U sezoni 2013/14. Savez hokeja na ledu Srbije obeležiće jubilej – 75 godina od prijema u članstvo Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Prvog januara 1939. godine IIHF je kao svoju 26. članicu primio u punopravno članstvo tadašnju Kraljevinu Jugoslaviju, a nakon raspada nekadašnje države prepoznao Srbiju kao njenu pravnu naslednicu.

Povodom ovog jubileja Međunarodna hokejaška federacija je dolelila Srbiji organizaciju Svetskog prvenstva za seniore Divizije II, Grupa A, koje će od 9-15. aprila 2014. biti održano u beogradskoj hali „Pionir“.

You might also like

Comments are closed.