Prvenstvo Srbije: Doigravanje počinje u Segedinu, Tisa Volan i NS Stars za treće mesto

 

Revidirani format doigravanja u državnom prvenstvu naše zemlje namerio je jedne na druge segedinski i novosadski sastav. Dva tima pokušaće da u seriji koja se igra na dve osvojene pobede izbore treće mesto u Prvenstvu Srbije i tako okončaju vrlo dobre sezone u kojoj su oba tima prikazala odlične partije. Tisa Volan i NS Stars odigrali su dva meča u ligaškom delu takmičenja, a u oba navrata bolji je bio mađarski tim.

Tisa je na startu sezone bila ubedljiva u duelu igranom u Segedinu (10:4), a taj duel bio je tek drugi u fantastičnom nizu pobeda koji je ekipa sa juga Mađarske napravila na početku sezone 2015/16. Segedinci su tada nagovestili velika dostignuća u ovogodišnjem šampionatu i sa sedam vezanih trijumfa istakli kandidaturu za najviši plasman. Među tih sedam pobeda našao se i uzvratni duel u ledenoj dvorani "SPENS" igran početkom januara (2:4). Novosađani su tada imali prednost od 2:0 posle prve trećine, ali su u nastavku dozvolili gostima da se vrate i izjednače, a zatim, u poslednjem periodu, dođu i do pobede.

NS Stars u tom periodu igrao je odlično, a uprkos ubedljivim porazima u mečevima sa "večitim rivalima" Partizanom (1:7) i Crvenom zvezdom (0:10 i 0:9), pokazao je da je spreman da se nadmeće sa ozbiljnim protivnicima, pa je sigurno da se najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg šampionata neće unapred predati pred dvomeč (ili tromeč) sa mađarskim klubom, koji je, bez obzira na to, ipak favorit pred meč koji se u nedelju od 18 časova igra na Gradskom klizalištu u Segedinu.

Drugi meč serije igra se kroz sedam dana u Novom Sadu, a eventualna "majstorica" 20. marta, ponovo u Segedinu.

 

PRVENSTVO SRBIJE Plej-of, za 3. mesto

Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 6. mart, Gradsko klizalište, Segedin)NS Stars – Tisa Volan (nedelja, 13. mart, ledena dvorana "SPENS", Novi Sad)Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 20. mart, Gradsko klizalište, Segedin) *

* – ako bude potrebno

 

You might also like

Comments are closed.