Čak 83 učesnika U8 ERSTE Lige budućih šampiona

Najmlađi hokejaši u Srbiji minulog vikenda okupirali su led dvorane Pionir. Dečaci i devojčice rođeni 2011. godine i mlađi učestvovali su u još jednoj hokejaškoj reviji ERSTE Lige budućih šampiona, kojoj je organizator bila Crvena zvezda. Osim crveno-belih na ovom turniru učestvovali su još Spartak, Vojvodina, Marbo, Red Team i Partizan.

– Imali smo zaista sjajan odziv, učestvovalo je čak 83 hokejaša – počinje priču Vojin Koljenšić, koordinator projekta ERSTE Lige budućih šampiona:- Praktično su svi klubovi ispoštovali pravilo da se sve utakmice igraju sa tri postave kako bismo omasovili hokej u Srbiji i uključili što više dece. NS Stars je bio prinuđen da odustane od učešća i sjajna je stvar što je Partizan naknadno prihvatio poziv.

Koljenšić naglašava da je do završetka ovosezonskog ERSTE Lige budućih šampiona ostalo da se odigra još tri turnira u konkurenciji U8 i dva turnira u kategoriji U10:- Potrudićemo se da sve to organizujemo do početka Svetskog prvenstva za hokejaše do 18 godina kome je Beograd domaćin od 16. marta – rekao je Koljenšić i potom dodao:- Imamo povećanje broja učesnika u odnosu na prošlu godinu što je za svaku pohvalu. Zahvaljujući velikoj pomoći ERSTE banke smanjili smo problem sa golmanima koji smo imali u prošlosti. ERSTE banka je obezbedila još sedam kompleta opreme za golmane, tako da sada svaki klub ima po dva kompleta sportske opreme za golmane što je velika stvar i u značajnoj meri olakšava rad klubovima – zaključio je Koljenšić.

You might also like

Comments are closed.