I omladinci žele medalju: Počele pripreme reprezentacije U18 za Svetsko prvenstvo u Španiji

 

U jeku finalne serije plej-ofa Prvenstva Srbije za seniore između Crvene zvezde i Partizana, kandidati za našu najmlađu reprezentativnu selekciju okupili su se pod selektorskom palicom Jovice Rusa na pripremama za Svetsko prvenstvo u Španiji na kojoj će naš nacionalni tim braniti bronzanu medalju osvojenu prošle godine u Novom Sadu.

Čak 34 kandidate boriće se za 22 mesta u timu u kojem je na prvoj prozivci nedostajala samo nekolicina igrača koji zbog klupskih obaveza u inostranstvu nisu mogli da prisustvuju prozivci Jovice Rusa i njegovog pomoćnika Marka Juloskog, dok su prisutni igrači posle jednočasovnog treninga odigrali i 45-minutnu trening utakmicu, kako bi selektorski tandem stekao uvid u kvalitete i fizičku spremu okupljenih kandidata. Osim njih Rusa i Juloskog, u radu sa srpskim omladincima tokom priprema će raditi i golman Partizana Milan Luković koji će, kao i na pripremama juniorske selekcije u januaru, i ovog puta davati savete našim mladim čuvarima mreže, kojih na širem spisku ima čak petorica.

Foto: SHLS

Reprezentacija će u ledenoj dvorani „Pionir" na pripremama provesti nepunih nedelju dana, pre odlaska na pripremne mečeve u Sloveniju gde će 19. i 20. marta u Ljubljani i Kranju odmeriti snage sa kombinovanom selekcijom te zemlje sastavljene od igrača Olimpije i Triglava, da bi tri dana posle toga u Zagrebu protivnik trebalo da bude nacionalni tim Hrvatske, što će biti odlične provere pre put u madridsko predgrađe Valdemoro.

Foto: SHLS

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Španiji sastati sa selekcijama Belgije, Kine, Estonije, Islanda i domaćinom Španijom, a samo najbolja selekcija ide u viši rang takmičenja (Grupu A), dok se najslabiji tim seli u Diviziju III.

Foto: SHLS

 

You might also like

Comments are closed.