Trening kamp za igrače od 15 do 18 godina opravdao očekivanja

Minulog vikenda na klizalištu Beo Star održan je drugi po redu mini trening kamp za igrače rođene od 2001. do 2004. godine. Savez hokeja na ledu Srbije uveo je praksu redovnog okupljanja hokejaša koji se postepeno uvode u program rada reprezentacije. I ovog puta o mladim igračima tokom dva treninga brigu je vodio Nemanja Janković, član stručnog štaba selekcije do 20 godina, koji je preneo svoje utiske:

– Na raspolaganju smo ovog puta imali 23 klizača i tri golmana, momke od 15 do 18 godina koji ranije nisu imali iskustva igranja u državnom timu. Kao i na mini kampu u decembru, cilj nam je bio da na delu vidimo njihove sposobnosti – kaže Janković i dodaje:

– Fokus u radu bio je na testiranju fizičke spreme i sposobnosti u igri. Moram da istaknem da sam prezadovoljan onim što sam video, i gotovo sam siguran da ćemo iz ove grupe momaka imati verovatno najmlađe učesnike Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina koje se u Beogradu održava krajem marta. Na treninzima smo imali par igrača iz inostranstva sa kojima se ranije nismo sretali i koji su ostavili odličan utisak – zaključio je Janković.

Pripreme reprezentacije Srbije za U18 Svetsko prvenstve Druge divizije B grupa počinju 12. marta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.