Pajić: Potreban nam je led od 1. septembra

Hokejaški klub NS Stars fokusira se na rad sa mlađim selekcijama. Dva trenera i četiri asistenta rade sa timovima do osam, deset, 12 i 15 godina. Dragoslav Pajić, predsednik ovog kluba, zadovoljan je kako se situacija u njemu odvija, ali zna da bi mogla da bude još bolja, ukoliko bi led u SPENS-u bio dostupan ranije nego što je ovih godina to bio slučaj.

– Do ove godine mogli smo da koristimo led od 1. novembra. Ove sezone smo uspeli da taj datum pomerimo za mesec dana ranije, ali to nam i dalje nije dovoljno. Maštamo o tome da na led izađemo 1. septembra, ali znamo da je to, barem za sada, nemoguće – počinje priču Pajić.

Led u SPENS-u će biti postavljen sve do kraja marta, što znači da deca posle toga prelaze da treniraju na suvom.

– Hokejaši tada nastavljaju da treniraju na rolerima. Prošle godine smo organizovali i školu rolera. Deca napreduju odlično do određenog nivoa. Meni je drago što smo uspeli da obezbedimo normalan razvoj kluba, a posebno sam zadovoljan kako napreduju deca u selekciji do 12 godina. Ima dosta dece u toj grupi, oko 25. Problem nastaje posle, jer se članovi rasipaju, odlaze u inostranstvo, pretežno u Sloveniju, zato što tamo imaju bolje uslove.

Zbog toga je Pajić još jednom ponovio:

– Kada bismo imali led od 1. septembra, tada bismo mogli da sprovodimo razne kampove, kako za igrače, tako i za golmane, da napravimo pripreme na kojima će biti prisutni vrhunski treneri. Ovako, kada deca prekinu na dva meseca sa treningom, gubi se kontinuitet. Mi najviše dece gubimo tokom leta jer je pauza velika. Tako nam talentovani klinci odlaze na druge sportove, a to ne želimo. Kada bismo sa radom u ledenoj dvorani mogli da počnemo kada počne i škola, onda bi sve bilo doosta lakše. Ali…

Ipak, iako su uslovi teški, Pajić ne očajava:

– Kao što sam rekao imamo dosta dobru selekciju do 12 godina koja ima i solidan broj utakmica tokom godine. Ono što im je potrebno, to je više treninga, ali onda ponovo dolazimo na priču o ledu. Deca do 12 godina putuju i na turnire, pa odigraju sasvim dovoljan broj mečeva. Za selekciju do 15 godina imamo mali problem jer oni nemaju onoliko mečeva koliko bismo mi voleli. Njima treba do 30 mečeva, ali toliko nemaju. Voleo bih i da imamo više finansijskih sredstava, pa da možemo da dovedemo još trenera.

Srbija će u 2019. biti domaćin dva hokejaška spektakla. U Beogradu će se organizovati Svetsko prvenstvo za seniore (Druga divizija A grupa) i Šampionat sveta za igrače do 18 godina (Druga divizija B grupa). Kao član Upravnog odbora Saveza hokeja na ledu Srbije Pajić kaže:

– Mogu da kažem da je izuzetno pozitivno to što naša zemlja organizuje dva ovako velika hokejaška događaja. Imaćemo dosta koristi od svega toga, mogućnost da promovišemo ovaj divni sport. Da naša deca učestvuju u svojoj zemlji pred svojim navijačima. Tako radimo i na omasovljenju. Želeo bih da pozovem sve da dođu i da bodre te dečake. Zaslužili su da hala bude puna – zaključio je Dragoslav Pajić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.