Srbija ubedljiva u duelu sa Kinom

Furioznom igrom U18 reprezentacija Srbije lako i ubedljivo je nadigrala Kinu 6:1 (3:0, 2:1, 1:0). Naši hokejaši uspeli su da u danu pauze prebole poraz od Holanđana u produžetku, koji im je veoma teško pao, i da sa mnogo motiva odigraju duel sa Kinezima. Upravo takav pristup omogućio je izabranicima selektora Nemanje Jankovića da zabeleže ubedljivu pobedu.

Goleadu u meču sa Kinezima otvorio je Marko Dragović i to posle samo 40 sekundi igre. Tri minuta kasnije na smefaoru je pisalo 2:0. Strelac za našu reprezentaiju bio je Antonije Bogdanović posle dodavanja Savovića i Pejčića. Vrlo efikasnu prvu trećinu, svojim drugim golom zatvorio je Dragović u 19 minutu.

30.3.2019. China – Serbia

Naša reprezentacija u istom ritmu nastavila je da melje i u drugoj trećini. U strelce su se u intervalu od 27. do 33. minuta upisali Strahinja Vdović i Srđan Marković za vođstvo od 5:0. Do počasnog gola Kinezu su došli u 36 minutu, a konačan rezultat na meču postavio je Vdović u 52. minutu.

U preostalim utakmicama četvrtog kola Holandija je bila bolja od Hrvatske 3:2, dok je Australija pobedila Belgiju 4:2. Holanđani su trenutno prvoplasirani na tabeli i konačan plasman naše selekcije zavisi od duela Holandije i Kine u poslednjem kolu. U slučaju poraza Holanđana i trujmfa naših hokejaša u meču sa Belgijom Srbija bi osvojila prvo mesto. Duel Srbija – Belgija na programu je u nedelju od 20 sati.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.