VELIKI USPEH – ZLATO ZA SRBIJU!

Reprezentacija Srbije do 18 godina napravila je fantastičan uspeh. Naši mladi hokejaši su pobedom nad Belgijom 12:2 (5:0, 5:2, 2:0) osvojili prvo mesto na Svetskom prvenstvu II divizije B grupa i time obezbedili plasman u viši rang.
Mnogo uzbuđenja viđeno je na ledu Pionira poslednjeg dana šampionata. Reprezentacija Holandije je pred poslednje kolo bila u najboljoj poziciji, kao prvoplasirana selekcija bez poraza držala je sudbinu u svojim rukama, ali… Veoma borbeni Kinezi su im, kao i Hrvatima u prvom kolu, pomrsili račune. Kina je iznenadila Holandiju, pobedila je sa 3:2, Holanđanima na taj način pokvarila slavlje, ali i omogućila našim hokejašima da eventualnim trijumfom protiv Belgije dođu do zlata.
Ukazanu šansu izabranici selektora Nemanje Jankovića su oberučke prihvatili i iskoristili na pravi način. Svesni važnosti utakmice, u meč su ušli izrazito motivisani i prosto su pregazali Belgijance. Mladi hokejaši Srbije do vrha su napunili mrežu Belgije, prosto su plesali po ledenoj ploči i sasvim zasluženo došli do željenog cilja.
U strelce su se upisali Mateja Popović tri puta, Antonije Bogdanović i Marko Dragović po dva puta, Kristijan Savović, Aleksa Gvozdenović, Strahinja Vdović, Mihajlo Manojlović i Andrija Racić. Golove za Belgiju postigli su Lukas Boni i Jonas Steno.
Na ovaj način upotpunjena je fantastična reprezentativna sezona jer je plasman u viši rang obezbedila i naša selekcija do 20 godina. Novi hokejaški spektakl u Beogradu sledi već sledeće nedelje, kada će Pionir biti domaćin i seniorskog Svetskog prvenstva II divizije A grupa koje počinje 9. aprila.
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.