Dragović: Kockice su se sklopile

Drama poslednjeg dana Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina Druge divizije B grupe u Beogradu, završila se velikim slavljem hokejaša Srbije! Velika pobeda Kine nad Holandijom, odvela je pulene Nemanje Jankovića do zlatne medalje i plasmana u viši rang.

Reprezentativci Srbije do 18 godina su tako ponovili uspeh starijih kolega – hokejaša do 20 godina – koji su se u januaru u Zagrebu plasirali u A grupu Druge divizije.

Orliće je hrabro na terenu predvodio kapiten Marko Dragović koji je bio proglašen za najboljeg napadača turnira.

– Iskreno, mnogo mi znači ovo priznanje. Prvi mi je put da dobijem neku individualnu nagradu, tako da sam presrećan. Zauvek ću pamtiti ovo prvenstvo. Zaista se super osećam, dobro sam igrao i za to sam nagrađen. Drago mi je što sam bio kapiten ovim momcima i što sam opravdao poverenje trenera i saigrača na ledu, a i van njega – počinje priču Dragović.

Hokejaš Crvene zvezde sa distance od dva dana, govorio je sa puno ushićenja o uspehu tima u ledenoj dvorani Pionir.

– Ovo je veliki uspeh za srpski hokej. Osvojili smo drugo zlato u godini. Sve kockice su nam se sklopile i mislim da smo apsolutno zasluženo došli do prvog mesta. Ovo je najbolji uvod za seniorsko Svetsko prvenstvo koje nas čeka već sledeće sedmice.

31.3.2019. Winning ceremony

Dragović se na pitanje da u tri reči opiše karakter svog tima, malo zamislio, a onda istakao:

– Svi smo istrajni, borbeni i držimo se zajedno. Bilo nam je malo teško na ovom prvenstvu, ali smo pokazali pobednički karakter.

Na potpitanje kada je bilo najteže, zlatni Orlić je „vratio film” nekoliko dana unazad, pa je rekao:

– Bilo je teško protiv Hrvata. Oni su poveli, ali smo mi uspeli da sačuvamo prisebnost, dali smo im tri gola i slavili. Posle meča protiv Holanđana koji smo izgubili u produžecima nismo se dobro osećali. Ali nismo želeli ni da se predamo. Bili smo borbeni do kraja i zaslužili smo da nas malo i sreća pogleda.

Kada su poslednjeg dana takmičenja Kinezi pobedili Holanđane, veliko slavlje Srba, i pre meča protiv Belgije, moglo je da počne.

– Došli smo na zagrevanje kada je bilo 2:2, a onda dok smo se spremali, Kinezi su poveli sa 3:2. Popeli smo se na tribine da ispratimo završnicu. Bili smo presrećni, nismo mogli da sakrijemo radost. Počeli smo slavlje i pre nego što smo izašli na led da odigramo meč protiv Belgije. Bili smo radosni, ali onda smo shvatili da moramo da se koncentrišemo, da pobedimo u poslednjem meču i da završimo turnir u velikom stilu.

31.3.2019. Winning ceremony

Dragović je prezadovoljan odzivom publike.

– Pionir je skoro uvek bio pristojno popunjen. Dosta ljudi je dolazilo da nam da vetar u leđa i navija. Hvala im puno i nadam se da smo opravdali njihova očekivanja.

Devetog dana aprila počinje i Svetsko seniorsko prvenstvo u Beogradu.

– Na spisku sam. Nadam se da ću se nametnuti selektoru i da ću zaigrati i na tom šampionatu – zaključio je Marko Dragović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.