Završena Noćna hokej liga: GentlemeNS u direktnom duelu za prvo mesto bolji od CZ Kraljeva

 

Posle veoma neizvesne završnice seniorskog šampionata, i ovogodišnje izdanje Prve lige – Grupe B imalo je izuzetno zanimljiv finiš. Tokom najvećeg dela sezone dve ekipe vodile su ozbiljnu borbu za prvo mesto na kraju takmičenja, a u završne borbe sa prednošću je ušla ekipa beogradskih "Kraljeva". Ipak, planove o konačnom trijumfu ozbiljno im je narušila poslednjeplasirana ekipa Drvenih Nogica, koja ih je u subotu u direktnom duelu iznenadil i slavila rezultatom 3:2.

To je značilo da će do tada vodeća ekipa CZ Kraljeva imati imperativ pobede u poslednjem kolu, jer su novosadski "Džentlmeni" završnicu sezone odigrali dobro. Posle dva startna poraza u ligi, Novosađani su nanizali devet mečeva bez poraza, u kojima samo dva puta nisu pobedili i to u oba navrata baš protiv CZ Kraljeva (2:2 i 3:3).

Foto: SHLS

Upravo ovi podaci jasno pokazuju koliko je borba dve ekipe bila ozbiljna i da su se dva zaista najbolja tima, igrom slučaja, baš u poslednjem meču sezone namerili jedni na druge u borbi za konačan trijumf. Iako su uz Drvene Nogice bili jedini tim koji je ove sezone savladao ekipu GentlemeNS-a, CZ Kraljevi su u poslednju utakmicu sezone ušli sa bodom zaostatka na tabeli i bila im je neophodna pobeda za prvo mesto. To se ipak nije dogodilo, jer su "Džentlmeni" odličnom igrom u prvoj trećini stigli do prednosti od 2:0. Domaćin je uspeo da vrati neizvesnost, ali samo do sjajnog drugog perioda za novosadski klub koji je uspeo da poletnom igrom stigne do prednosti od 5:1 i praktično reši meč.

Nisu se predavali "Kraljevi", i sa dva vezana gola već do sredine poslednjeg perioda stigli su na 3:5. Ipak, Beograđani nisu imali snage za potpuni "kambek", gosti su uspeli da sačuvaju prednost i sasvim zasluženo trijumfuju u izuzetno kvalitetnoj utakmici za uslove veteranskog hokeja. Trijumfom u Prvoj ligi – Grupa B, koja predstavlja deo Noćne hokej lige Rusije, grupe Srbija, ekipa GentlemeNS stekla je pravo da nastupa u završnici ovog izizetno zanimljivog takmičenja, koje se već četiri godine igra na vrlo visokom nivou, a čiji finalni turnir bi trebalo da bude odigran u maju u Sočiju.

 Foto: SHLS

 

PRVA LIGA – GRUPA BKonačan plasman

1. GentlemeNS 18 bodova2. CZ Kraljevi 153. Spartak 94. Drvene Nogice 6

 

You might also like

Comments are closed.