Veliki trijumf: Srbija – Hrvatska 3:1!

Reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Svetskom prvenstvu druge divizije A grupa koje se od 9. do 15. aprila održava u Beogradu. Naši hokejaši su posle velike borbe u derbiju prvog kola savladali Hrvatsku sa 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).

Srpski oklopnici napravili su pravi podvig ako se u obzir uzme činjenica da je u selekciji Hrvatske Šon Morison, svojevremeno 19 pik na NHL draftu i igrač sa velikim iskustvom iz najjače hokejaške lige sveta. Međutim, silno motivisani igrači Srbije, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, zabeležili su vrlo važan trijumf.

9.4.2019. Serbia-Croatia

Srbija je povela u 14. minutu golom Marka Sretovića na asistenciju Viktora Kastela i tako na najbolji način krunisala brojčanu prednost na ledu posle isključenja Bruna Ficura. Ipak, Hrvati su samo tri minuta kasnije uzvratili, a izjednačujući gol postigao je Ivan Janković.

Srbija je nastavila sa čvrstom igrom i u drugoj trećini, a Pavel Popravka je u 31. minutu doneo novo vođstvo, posle odličnih dodavanja Nemanje Vučurevića i Pavla Podunavca. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjem minutu, kada je nakon asistencija Brkušanina i Sretovića Aleksa Luković smestio pak u mrežu za veliku radost naših hokejaša na ledu i navijača na tribinama.

9.4.2019. Serbia-Croatia

U ostalim urakmicama prvog kola Španija je pobedila Kinu sa 5:3, dok je Belgija posle produžetka bila bolja od Australije 4:3. Naredni protivnik naše selekcije je Australija, a taj meč je na programu u sredu sa početkom u 20 sati.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.