"Drvene nogice" dočekale ekipu iz Tamperea, za goste igrao i ambasador Finske

 

Ekipu koja dolazi iz zemlje čije je ime jedan od sinonima za "najbržu kolektinu igru na svetu", čine mahom stariji zaljubljenici u hokej i rekreativci među kojima najstariji ima punih 70 godina. Stoga ne treba da čudi što je njihov domaćin – tim "Drvenih nogica" koji se već nekoliko godina takmiči u domaćem prvenstvu veterana (Prva liga – Grupa B) i ruskoj Noćnoj hokej ligi (NHL) – u prvom susretu u utorak bez većih problema nadigrao goste iz Severne Evrope rezultatom 7:3.

Ipak, bez obzira na to što za razliku od većine hokejaša beogradskog tima Finci nisu nekadašnji aktivni igrači, već rekreativci, u "revanšu" igranom dan kasnije, opravdali su hokejaški pedigre države iz koje dolaze i uzvratili trijumfom od 6:5. Zanimljivo je da je dres gostiju iz Tamperea u ovom susretu obukao i ambasador Finske u Beogradu, Njegova Ekselencija g-din Perti Ikonen, koji je od početka svoje misije u Srbiji član beogradskih "Drvenih nogica".

Dve ekipe su prijateljskim susretima u srpskom hramu hokeja krunisali lepu međusobnu saradnju, ali i najavili glavni hokejaški događaj ove nedelje u našoj zemlji, tradicionalni 12. međunarodni turnir u amaterskom i veteranskom hokeju na ledu "Drvene Nogice – McLennan Cup 2016", koji se od 22. do 24. aprila održava u ledenoj dvorani "Pionir". Iako je od domaćina dobio poziv za ovaj turnir, finski klub neće učestvovati na njemu. I pored toga, takmičenje će imati inernacionalni karakter, jer će na njemu učestvovati devet ekipa iz iz šest evropskih zemalja, kao i četiri domaća kluba. Ukupno 14 timova ("Drvene Nogice" igraju sa dve ekipe) takmičiće se u dve starosne kategorije (do 40 i preko 40 godina).

{AG}/vesti/ostalo/Nogice-Ikurin{/AG}

Foto: Milan Vojvodić

 

You might also like

Comments are closed.