Janković: Alrosa kup – iskustvo za ceo život

Naši najbolji hokejaši otputovali su za Sankt Peterburg gde će od 26. do 28. aprila učestvovati na renomiranom „Alrosa kupu”. Protivnici srpskim oklopnicima biće olimpijska reprezentacija Rusije, seniorska reprezentacija Norveške i ruska regionalna selekcija hokejaša do 25 godina – Severozapadna zbornaja.

Reprezentativci su odradili trodnevni trening kamp u ledenoj dvorani Pionir pod vođstvom selektora Danijela Džejkoba, kome je asistirao Nemanja Janković koji je ove zime osvojio tri zlatne medalje sa juniorskom, omladinskom i seniorskom reprezentacijom Srbije.

– An Alrosa kupu ćemo se predstaviti praktično sa istom ekipom koja je osvojila i zlato na Svetskom prvenstvu ranije ovog meseca. Igrači se dobro poznaju, svi su već radili zajedno, postigli su veliki uspeh, tako da ćemo sada u Rusiji samo da uživamo u nadmetanju sa najboljim svetskim ekipama – rekao je je Janković.

Srpske reprezentativce očekuju veliki izazovi na ledu, ali ovakvo takmičenje im je idealna prilika da mnogo nauče od najboljih hokejaša sveta.

– Kada bismo uspeli da osvojimo neki bod to bi bilo sjajno. Mi odavno nismo imali ovako kvalitetne protivnike i sigurno je da će ovo biti iskustvo koje će naši momci pamtiti do kraja života. Znam pouzdano da se neće predati i da će dati sve od sebe da se prikažu u najboljem svetlu – ističe Janković.

Iako će biti umorni od puta, za srpske hokejaše nema odmora. Prvu utakmicu igraju u petak uveče protiv Severozapadne zbornaje.

– Možemo samo da se nadamo da ćemo postaviti dobru strukturu i odbranu. I da će nam se možda iz dobre odbrane ukazati šansa da odigramo dobar napad i postignemo neki gol. Svaki gol nam je u ovakvim situacijama bitan. Mislim da će momci igrati dobro, pružiti maksimum, pa kada sve prođe, mi ćemo da podvučemo crtu i vidimo gde smo u odnosu na najbolje timove planete.

Posle učešća na turniru u Sankt Peterburgu sledi zasluženi odmor.

-Vraćamo se iz Rusije 30. aprila i posle toga sledi odmor i od dvorane i od hokeja. Biće to jedan duži raspust, a onda ponovo povratak na led i spremanje za nove izazove – zaključio je Nemanja Janković.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.