Reprezentacija Srbije se priprema za Alrosa kup

Posle velikog uspeha, osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i plasmana u Prvu diviziju, seniorska reprezentacija Srbije priprema se za novi izazov. Veći nego ikada.

Naši hokejaši će od 26. do 28. aprila učestvati na renomiranom turniru Alrosa kup u Sankt Peterburgu, a protivnici srpskim oklopnicima biće olimpijska reprezentacija Rusije, seniorska reprezentacija Norveške i ruska regionalna selekcija do 25 godina koja je nazvana Severozapadna zbornaja.

Trodnevni trening kamp naše reprezentacije počeo je u ponedeljak, selektor je Danijel Džejkob, kanadski stručnjak koji je 2009. godine igrao za naš nacionalni tim kada je na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu osvojena zlatna medalja i izboren plasman u Prvu duviziju. Asistiraće mu Nemanja Janković, a boje Srbije u Rusiji braniće: Arsenije Ranković, Jug Mitić (golmani), Stefan Bošković, Dominik Crnogorac, Aleksa Luković, Stefan Ilić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Ivan Anić, Andrija Španjević, Lazar Pejčić, Marko Brkušanin, Mirko Đumić, Viktor Kastel, Nemanja Vučurević, Andrej Cvik, Marko Dragović, Pavel Popravka, Sergej Ćurčić, Matija Popović, Luka Vukićević, Srđan Subotić i Dušan Grković.

– U ledenoj hali Pionir treniraćemo do srede, a onda u sredu uveče putujemo za Rusiju. Nažalost, imali smo poteškoća oko avionskih karata, Er Srbija nam nije izašla u susret, pa smo primorani da idemo letom iz Budimpešte. To nam poprilično komplikuje ceo put, ali šta je tu je – počinje priču Danilo Vukotić, sportski direktor Saveza hokeja na ledu Srbije i potom dodaje:

– Prvu utakmicu igramo 26. aprila. Očekuje nas izuteno jak turnir i dueli protiv selekcija koje su mnogo kvalitetnije od nas. To će svakako biti prilika da steknemo veliko iskustvo, da vidimo kako izgleda hokej na nivou elitne divizije. Niko od naših igrača nije učestvovao u ovakvim mečevima i to će za sve njih biti veliki izazov. Učinićemo sve da se pokažemo u što boljem svetlu, a siguran sam da će igrači uz ogroman motiv koji poseduju dati svoj maksimum – zaključio je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.