Đumić i Bošković golovima ukrasili učešće na Alrosa kupu

Reprezentacija Srbije poražena je u meču poslednjeg kola Alrosa kupa u Sankt Peterburgu. Naši hokejaši izgubili su od reprezentacije Norveške 8:2 (5:0, 1:2, 2:0), ali i pored toga srpski oklopnici i na ovom meču ostavili su sjajan utisak. Ceo turnir reprezentacija Srbije odigrala je veoma borbeno i hrabro protiv znatno kvalitetnijih rivala i zato naši hokejaši zaslužuju sve čestitke.

Norvežani su ubedljivo dobili prvu trećinu, ali je srpski tim zablistao u drugoj trećini koju je rešio u svoju korist – 2:1. Golove su postigli Mirko Đumić, najbolji napadač nedavno zavšrenog Svetskog prvenstva Druge divizije A grupa, i Stefan Bošković koji su tako na najbolji način ukrasili učešće naše selekcije na ovom renomiranom turniru. Ipak, Norvežani su bili previše jak protivnik da bi se napravio preokret, ali svakako raduje odvažnost i način na koji su se naši hokejaši suprotstavili znatno jačem protivniku.

Bila je zaista privilegija za srpski hokej da bude deo turnira sa selekcijima iz elitne divizije. Sjajna prilika za prikupljanje dragocenog iskustva koje će nam biti preko potrebno naredne sezone u borbi za opstanak u Prvoj diviziji. Ostaje nada da će i u budućnosti srpski hokejaši imati mogućnost da igraju protiv ovako kvalitetnih rivala, jer će to sigurno doprineti podizanju kvaliteta naše reprezentacije.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.