Inicijativa SHLS: februar i novembar termini za turnire mlađih selekcija

Mlađe reprezentativne selekcije su minule sezone pokazale veliki potencijal. Dobrim rezultatima, prikazanom igrom, ali i odnosom prema dresu sa državnim grbom najavile su lepu budućnost. Upravo iz tog razloga rukovodstvo SHLS želi da im omogući što bolje uslove za kvalitetan razvoj.

Sa tim ciljem, Savez hokeja na ledu Srbije poveo je zajedničku inicijitivu sa hrvatskim hokejaškim savezom da se u novembru 2019. godine, februaru 2020, novembru 2020, i februaru 2021, tokom IIHF međunarodnih pauza u takmičenjima, organizuju turniri na kojima bi osim Srbije i Hrvatske učestvovale još Španija i Holandija. Novembarski termin bi bio rezervisan za turnire selekcija do 20 godina, dok bi se u februaru igrali turniri U18 reprezentacija. O ovom predlogu i svim detaljima će se diskutovati u Bratislavi na godišnjem kongresu IIHF-a.

Nema sumnje da bi povećanje broja aktivnosti mlađih nacionalnih selekcija kao i značajniji broj utakmica protiv kvalitetnih rivala u velikoj meri uticao i na podizanje njihovog kvaliteta.A

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.