Erste Liga budućih šampiona ispunila očekivanja

ERSTE Liga budućih šampiona i ove takmičarske godine u potpunosti je opravdala očekivanja. Prvenstvena ideja i osnovni motiv za pokretanje ovog projekta bila je masovnost, odnosno da se kroz atraktivno takmičenje što veći broj mališana uključi da se bavi hokejom. Cilj je i ove sezone ispunjen, a sve to je do u detalje predstavljeno u izveštaju koordinatora ERSTE Lige budućih šampiona Vojina Koljenšića koji je dostavljen rukovodstvu Saveza hokeja na ledu Srbije.

– ERSTE Liga budućih šampiona i u sezoni 2018/2019. organizovana je u dve kategorije, za selekcije U8 i U10. Takmičenje je organizovano turnirski, uz značajnu podršku Saveza hokeja na ledu Srbije kao razvojna liga, i uz veliku pomoć sponzora ERSTE banke – počinje priču Koljenšić i dodaje:

– Posebno želim da naglasim da sam zajedno sa direktorom takmičenja Bogdanom Dabovićem u potpunosti težio regularnosti takmičenja, sa svim usvojenim propozicijama. Zaista smo se trudili da sa naše strane pružimo maksimalan doprinos u očuvanju samog takmičenja. Fer uslovi za sve učesnike Erste Lige budućih šampiona stavljeni su iznad interesa klubova  i pojedinaca, u cilju napretka i dugoročnog razvoja hokeja u Srbiji.

Koljenšić ističe da brojke nesumnjivo govore u prilog uspešnosti ERSTE Lige budućih šampiona:

– Održano je 14 turnira u obe kategorije i ukupno je odigrano čak 210 utakmica. Učestvovalo je 190 mladih hokejaša i to sve u produženom takmičaskom periodu koji je trajao sedam meseci. Ono što je posebno dragoceno je činjenica da je zahvaljujući sponuoru ERSTE banci i podršci Saveza hokeja na ledu Srbije obezbeđeno i podeljeno sedam golmanskih kompleta, a u toku je realizacija podele još toliko kompleta opreme za golmane – zaključio je Koljenšić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.