Balkanski hokejaški festival u Sofiji

Kongres IIHF-a koji je nedavno održan u Bratislavi bio je izuzetno plodonosan za balkanske hokejške saveze. Naime, ideja koja je tom prilikom rođena, a koja za cilj ima pokretanje različitih razvojnih programa, zaživeće već ovog leta. Krajem avgusta u Sofiji će biti održan prvi Balkanski hokejaški festival koji će okupiti mlade hokejaše i trenere iz devet zemalja: Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske, Rumunije, Grćke i Bugarske. Ovaj svojevrsni trening kamp za cilj će imati podizanje kvaliteta mladih igrača.

– Iz svake zemlje učestvovaće po devet igrača i jedan golman koji su rođeni u periodu od 1. januara 2004. do 31. decembra 2005. godine, kao i po jedan trener i sudija – objašnjava ceo projekat Danilo Vukotić, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:
– Praviće se mešovite selekcije koje će tokom četiri dana boravka u Sofiji imati celodnevne aktivnosti. Planirano je da prepodnevni trening na ledu traje sat vremena, a potom još i 30 minuta suvog treninga. Zatim će se održavati 45-minutna teorijska predavanja, kao i sudijski seminari. U popodnvenim satima igrači će ponovo sat i po vremena biti na ledu i tada će se ili igrati utakmice ili uvežbavati hokejaška tehnika, a svakog dana održavaće se i sastanci među trenerima. Sve u svemu, biće to izuzetno koristan program – konstatovao je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.