Američki i kanadski treneri gosti subotičkog Spartaka

Još polovinom avgusta mlađe selekcije subotičkog Spartaka počele su pripeme za novu sezonu. Kao i ostali srpski klubovi, zbog nedostatka leda, i Subotičani su organizovali trening kamp u inostranstvu. Kao i ranijih godina, mladi hokejaši Spartaka pripreme su sproveli zajednički sa Vukovima iz Sarajeva:

– U Češkoj smo boravili od 10 do 18. avgusta – počinje priču Uroš Brestovac trener Spartaka i koordinator svih mlađih selekcija.

– Imali smo odlične uslove, na kampu je učestvovalo ukupno 32 dece u selekcijama u16, U14, U12 i mlađi. Svaka selekcija trenirala je dva puta dnevno na ledu, radili smo i suve treninge, koristili bazen i na pravi način iskoristili odlične uslove za trening. Odigrali smo i sedam kontorlnih utakmica, sve je prošlo u najboljem redu, a deca su zaista uživala što je i najvažnije.

Subotičani su po povratku u Srbiji nastavili sa pripremama u sportskom centru u Dudovoj šumi.

– Nastavili smo sa suvim trenizima. S obzirom da će led u Subotici biti dostupan tek početkom decembra, iskoristićemo blizinu Mađarske i vikendima ćemo trenirati u Kiškorošu. Minulog vikenda smo odradili prve treninge u Kiškorošu na ledu i to nam je zaista dragoceno.

O planovima i ambcijima za novu sezonu Brestovac kaže:

– Planirano je da naše najmlađe selekcije U8 i U10 učestvuju na svim turnirima Lige budućih šampiona. Takođe, plan je i da učestvujemo na svim tradicionalnim turnirma koji se organizuju kod nas. Rezultat nam je tu potpuno u drugom planu, važno je da deca kroz te utakmice i takmičenje što više zavole hokej. Takođe, igraćemo i neke turnire u Mađarskoj. Naše selekcije U12 i U14 će u fuziji sa Kiškorošom igrati u Mađarskoj ligi, nismo se u ovim uzarstima prijavili za takmičenje u Srbiji. Sa druge strane naša U16 selekcija će se takmičiti u šampionatu Srbije i pokušaćemo da pariramo Zvezdi i Partizanu i da što je moguće više razvijemo igrače u toj selekciji. Takođe, naši seniori igraće u Prvoj B ligi. Prvenstveni cilj nam je da održimo hokej u Subotici, da se ne ugasi, da animiramo novu decu da se bave ovim sportom. Ono što je svakako pozitivna stvar je što ćemo preko programa „Hokej bez granica“ biti u prilici da od polovine novembra do marta ugostimo dva trenera iz Kanade i Amerike što će biti od velikog značaja – zaključio je Brestovac.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.