Višečasovno predavanje, 19 sudija i 102 video snimka

Seminar za sudije održan je minulog vikenda, a predavanja srpskim hokejaškim arbitrima držao je komesar za suđenje SHLS i naš najbolji sudija Ivan Nedeljković. Za razliku od prošle godine kada je na seminaru učestvovalo šest sudija, ove godine predavanjima je prisustvovalo čak 19 arbitara. Tokom visečasovnog predavanja objašnjena su nova pravila, razjašnjena su neka stara, pregledano je čak 102 snimka, a sve sudije su aktivno učestvovale u analizi.

– Uradili smo odličan posao i mogu reći da sam veoma zadovoljan – kaže komesar za suđenje SHLS Ivan Nedeljković i dodaje:

– Tokom seminara pažnju smo posvetili i sudijskoj tehnici, a Đorđe Fazekaš je naše sudije upoznao sa novim programom za vođenje zapisnika na utakmicama koji je nastao na inicijativu SHLS. Takođe, tokom predavanja omogućili smo i komunikaciju između sudija, trenera i igrača, što je od izuzetnog značaja. Sa nama su bili Jovica Rus i Marko Brkušanin iz Crvene zvezde i Miroslav Nadaški, Voja Popov i Atila Danji iz Vojvodine. Diskusija je bila krajnje otvorena u kojoj su predstavnici Zvezde i Vojvodine jasno stavili do znanja sudijama šta misle o načinu i kvalitetu suđenja prošle sezone. Ovo je bila velika novina i nadam se da ćemo na ovaj način uspeti da međusobnu komunikaciju dovedemo na jedan kvalitetniji nivo na obostrano zadovoljstvo.

Tokom delav seminara koji je bio namwnjen trenerima i igračim detaljno su predstavljena nova pravila i razjašnjena neka stara oko kojih je bilo dilema:
– U ovom delu predavanja pridružili su nam se i predstavnici Partizana Igor Kosović i Petar Novaković. Pomoću snimaka razjasnili smo mnoge situacije i iz tog razloga sam uveren da svi zajedno u novu sezonu ulazimo mnogo spremniji – konstatovao je Nedeljković i na kraju posebno naglasio:
– Od sredine prošle sezone i te kako je primetan pozitivan rast u kvalitetu komunikacije između klubova, Saveza hokjeka na ledu Srbije i sudijske organizacije kao i u poznavanju pravila. Mislim da ima još mnogo prostora za napredak, ali bitno je da se ove pozitivne promene osećaju – zaključio je Nedeljković.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.