Upravni odbor SHLS doneo važne odluke

Upravni odbor je jednoglasnim odlukama odobrio učešće Vojvodini i Crvenoj zvezdi u regionalnoj IHL ligi u kojoj će crveno-beli braniti titulu osvojenu prošle sezone. Na dnevnom redu bilo je i učešće mlađih selekcija u regionalnim takmičenjima. Crvenoj zvezdi odobreno je učešće U19 selekcije u IHL ligi, dok U14 selekciji Partizana nije omogućeno igranje u Karpatskoj ligi.

Jednoglasno je usvojen poslovnik u radu Stručnog saveta, a raspravljalo se i o predlozima izmena propozicija takmičenja mlađih kategorija. Svi predlozi izmena propozicija usvojeni su za kategorije U12 i U14, a kada su u pitanju selekcije U8 i U10 nisu usvojene jedino predlozi koji se tiču učešća devojčica. Naime, devojčicama od devet godina nije dozvoljeno učešće na turnirima U8, a takođe onemogućeno je i učešće devojčicama od 11 godina da igraju na turnirima U10 selekcija. Što se tiče propozicija takmičenja za kategoriju U16, usvojeni su svi predlozi osim onih koji su se ticali broja igrača u timu, statusa igrača rođenih 2003. godine i učešća ženskih igrača. Dozvoljeni broj igrača u timu je ostao 13+1 iako je je predlog bio da bude 15+1. Takođe, dozvoljeno je učešće tri „over age“ igrača rođenih 2003. godine, dok nije dozvoljen nastup ženskih igrača.

Upravni odbor doneo je i nekoliko veoma značajnih odluka u korist klubova kada su finansije u pitanju. Na predlog predsednika Saveza jednoglasno je doneta odluka o otpisu duga klubova pema Savezu koji su nastali do 2015. godine. Takođe, iako Pravilnik o takmičenju SHLS na osnovu člana 28. ukazuje na to da klub koji nije ispunio svoje obaveze prema Savezu ne može da se takmiči ni u jednoj kategoriji, UO je doneo odluku u interesu srpskog hokeja i dozvolio klubovima da se i pored dugovanja takmiče u sezoni 2019/2020. Uslov za donošenje ovakve odluke je potpisivanje sporazuma između Saveza i kluba koji ima dugovanja, kojim se potvrđuje prihvatanje tog duga i definisanje roka isplate.

Usvojen je novi pravilnik vođenja knjige članova SHLS, a razmatran je kalnedar takmičenja IIHF i doneta odluka o učešću svih naših muških selekcija u takmičenjima IIHF. Plan priprema reprezentacija biće preciziran 20 dana pre početka prvenstva.

Na kraju, određen je i spisak delegata za učešće na predstojećem Kongresu IIHF u Rimu na kome će našu delagaciju činiti: Marko Milovanović, Marko Kovačević, Dimitrije Filipović (član Nadzornog odbora) i Danilo Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.