Zvezda u drugoj rundi Kontinental kupa

Hokejaši Crvene zvezde slavili su sa 5:3 (0:0, 4:2, 1:1) protiv bugarskog predstavnika Irbis skejt u trećem kolu Kontinental kupa u Istambulu i plasirali se u narednu rundu koja će biti odigrana od 18. – 20. oktobra u Brovariju (Ukrajina).

U obračunu koji je direktno odlučivao o prolasku u drugu rundu više živaca i snage imali su crveno – beli. Posle tvrde prve trećine bez golova mrežu Bugara načeo je Uglješa Novaković u 22. minutu posle asistencije Mihala Danijela. Samo 81 sekundu kasnije Novaković je „uzvratio uslugu“ Danijelu i Zvezda je vodila 2:0. Da su zasluženo u prilici da se bore za prvo mesto u grubi hokejaši Irbisa pokazali su u četvrtom i šestom minutu kad su Juraj Dušička i Martin Nakov iznenadili našeg fenomenalnog golmana Juga Mitića i izjednačili na 2:2.

U igri nerava do kraja drugog dela još jednom je Danijel zatresao mrežu Irbisa, ovog puta na asistenciju Marka Dragovića, a fantastičnu drugu trećinu zatvorio je Vjačeslav Čegrincev koji je dodavanje Ivana Jankovića pretvorio u 4:2.

Odlučujuću poslednju trećinu golom je krunisao mladi Dragović i to kad se Zvezda imala igrača manje, a konačnih 5:3 postavo je u 54. minutu Tomislav Georgiev.

Turnir u Istambulu bio je odlična priprema pred start crveno-belih u IHL karavanu i prilika da hokejaši „osete“ led pred početak borbi za odbranu titule.

Odlične partije prikazao je Marko Dragović koji sa tri gola i dve asistencije naefikasniji igrač Beograđana, a u ekipu se izuzetno uklopio i Ivan Janković (3+1), pojačanje iz Medvešćaka.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.