Sa Jovicom Rusom o Kontinental kupu i novoj sezoni IHL šampionata

Hokejaši Crvene zvezde prošle sezone bili su najbolji u IHL karavanu, a u Ritenu u Italiji u drugoj rundi Kontinental kupa savladali su Jesenice i odigrali tvrdu utakmicu sa domaćinom. U novoj sezoni Beograđani nastavljaju sa uspesima, u Istambulu su dobili sve tri utakmice prvog kola Kontinental kupa i obezbedili učešće u nastavku takmičenja od 18. do 20. oktobra u Ukrajini. Protivnici crveno-belima biće Mogo Riga iz Letonije, domaći Donbas i Korona Brašov iz Rumunije.

– Imali smo težak zadatak da prođemo prvu rundu Kontinental kupa, ponosni smo što smo iz ovih uslova prošli dalje, naročito ako se zna da smo imali samo dva treninga na ledu. Ekipa je i ovaj put dala sve od sebe, pa smo osvojili maksimalan broj bodova. Ove sezone igramo skoro bez stranaca, ostao je Vjačeslav Čegrincev, a iz Zagreba je došao Ivan Janković. Slava je već godinama sa nama, pa ga i ne smatramo strancem, a Janković je regionalni igrač, tako da naredna takmičenja baziramo na našoj deci – naglašava Rus značaj podmlatka za uspehe kluba.

Seniorskoj ekipi crveno-belih pridružili su se juniori, a među njima, u Turskoj se najviše, istakao Marko Dragović.

– Marko je veoma talentovan igrač, ima kontinuitet u radu i takmičenjima i veoma je posvećen hokeju. Prošle godine se istakao na sva tri planetarna šampionata, a nastavak uspešne sezone je turnir u Istambulu gde se istakao kao jedan od lidera ekipe. Voli hokej i hokej voli njega.

Regionalna liga je već uveliko počela, ali prvu utakmicu na putu ka odbrani titule oklopnici Zvezde igraju u ovog vikenda protiv Medveščaka.

– U IHL šampionatu učestvujemo sa dve kategorije, sa seniorima i U19 selekcijom. Veoma je teško uklopiti dva kalendara ligaškog takmičenja, ali nadamo se da ćemo uz podršku Saveza uspeti da izguramo sezonu na dva fronta. Potrebno je mnogo rada da se sve uklopi, a tu je i Kontinental kup. – zaključio je Jovica Rus, trofejni trener Crvene zvezde.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.