Raspored takmičenja – derbi na startu sezone

Savez hokeja na ledu Srbije tokom letnje pauze vredno je radio na pripremi kalendara takmičenja za sezonu 2019/2020. Direktor takmičenja Bogdan Dabović najpre je prikupio sve podatke i napravio bazu igrača, a potom je urađen i kompletan raspored:

– Na izadu kalendara takmičenja za sezonu 2019/2020 uticalo je mnogo faktora. Planirani datumi početka i završetka rada klizališta u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, datumi školskih raspusta, praznici i neradni dani, termini IIHF programa, raspored seniorskog i U19 prvenstva IHL, termini naših tradicionalnih turnira, zatim termini U20, U18 i seniorskog svetskog prvenstva, kao i termin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2022. i planirani period priprema reprezentativnih selekcija i korišćenje mogućnosti duplog programa (U12 i U16) radi smanjenja transportnih troškova – još jednom je napomenuo Dabović.

Sezona hokeja na ledu u Srbiji počinje predstojećeg vikenda, obeležiće ih dueli večitih rivala i to u konkurencijama U12, U14 i U16. Kompletan raspored možete pronaći OVDE, ili u tabelama ispod teksta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.