BLIZU ISTORIJSKOG DOGOVORA: REPREZENTACIJA SRBIJE U MOL LIGI KAO HK BEOGRAD

 

Skoro izvesno otvaranje novog poglavlja u hokejaškoj istoriji Srbije proizvod je zajedničkih razgovora započetih u maju tokom Godišnjeg kongresa Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) u Moskvi između čelnika Mađarske hokejaške federacije (MJSZ) i Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS). U ovom značajnom poduhvatu za srpski hokej veliku podršku nakon dužeg vremenskog perioda SHLS je dobio od strane naša dva najveća kluba, HK Partizana i SKHL Crvene zvezde.

Zvaničnu odluku Mađarski savez trebalo bi da donese posle glasanja Upravnog odbora, a najkasnije do srede 6. jula 2016. godine. Prethodno su timovi članovi lige glasali 7:2 (jedan klub odsustvovao je pri glasanju) za pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd takmičenju.

Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji. Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci.

O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a. Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat.

 

You might also like

Comments are closed.