Miloš Pušac: Za sve je kriv moj brat

Hokejaši Vojvodine sezonu u IHL šampionatu počeli su sa osam pojačanja, a da su braća Miloš i Nikola Pušac pun pogodak pokazao je i minuli vikend u Celju. Miloš je dvomeč završio sa četiri gola i isto toliko asistencija.

– Bio mi je potreban dobar vikend. Godinu dana nisam igrao i ovo mi je došlo kao melem na ranu. Vratilo mi se samopouzdanje, a i ekipi je dobro došlo da oseti euforiju pobede. – počinje priču o novom klubu stariji od braće Pušac.

Od 2011. Miloš je igrao u švedskoj Diviziji 2, a onda, posle godinu dana pauze zbog posla, promena sredine i dolazak u Srbiju.

Otkud da ste baš u Novi Sad došli?

– Sve je ovo Nikolina ideja. Završio je srednju školu u Švedskoj i hteo je da studira. Novi Sad i Vojvodina činili su se kao idealno rešenje. Imamo mnogo članova porodice u ovom gradu, vreme je bilo da i ja upišem fakultet, pa smo spakovali kofere i došli.

Novi grad, nov klub, novi ljudi… Kako si se uklopio?

– Super… Voša je super… Momci ekstra, prihvatili su nas kao da se 10 godina poznajemo…

Posle katastrofalnog starta i poraza od Slavije u dvomeču u Novom Sadu, usledilo je buđenje i veliki uspeh u Celju. Šta je pokrenulo ekipu?

– Samo smo imali priliku da osetimo led. Pred duele sa Slavijom imali smo dva treninga na klizaljkama, pa je poraz bio sasvim očekivan. Da smo sad igrali sa njima verujem da bi dobili bar jedan meč. Nikola i ja smo trenirali na ledu u Švedskoj, ali kad smo došli u Srbiju imali smo mesec dana pauze. Sada je sve druga priča, dobro smo se upoznali, svi smo se uklopili i uspeh je došao sam po sebi.

Na redu je duel sa zagrebačkom ekipom Mladost, a uvek optimističan Miloš se nada da će se i sa ovog gostovanja vratiti sa novim bodovima.

– Još nas „drži” uspeh iz Celja, momci su gladni pobeda jer to je svima nama nedostajalo prošle sezone. Zaleteli smo se i dobili krila i imamo nameru da nastavimo u tom ritmu. Želimo da novim uspesima privučemo navijače na utakmice. Novosadska publika zaslužuje da uživa u dobrim utakmicama i pobedama Voše.

I sve dok mladi student međunarodne ekonomije ne završi fakultet Novosađani će imati priliku da se oduševljavaju dramatičnim mečevima i, verujemo, pobedama omiljenog kluba.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.