Praznik ženskog hokeja u Novom Sadu

Minulog vikenda led u Novom Sadu još jednom je bio rezervisan samo za devojčice.

Na inicijativu Svetske hokejaške federacije, a u organizaciji Saveza hokeja na ledu Srbije uz saradnju sa domaćim klubovima devojčice iz Srbije imale su priliku da pod budnim okom trenera nauče nove hokejaške majstorije, ali i ponove naučeno.

– Ove godine na led je izašlo 60 devojčica uzrasta od 6 do 18 godina. Iako smo zadovoljni što u našoj zemlji postoji interesovanje devojčica za hokej, malo nas zabrinjava činjenica da je odziv bio slabiji nego ranijie. Iako svake godine imamo priliv novih igračica, ipak je dosta onih koje zbog obaveza, ali i nemogućnosti da se dovoljno iskažu napuštaju hokej ili odlaze u Mađarsku da nastave da treniraju sport koji vole. – rekao je jedan od realizatora manifestacije, trener Uroš Brestovac.

Devojčice su bile podeljene u tri starosne grupe, a sedam trenera je radilo sa njima po programima predviđenim za svaki nivo utreniranosti. Posle prvog dela od 90 minuta treninga, učenja i male pauze zbog obnove leda, hokejašice su imale priliku da u nastavku provežbaju naučeno kroz razne igrice prilagođene uzrastu, mini utakmice i na kraju su oči u oči sa golmanom vežbale i šutiranje penala.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.