Ranković i Feher na renomiranom golmanskom kampu u Češkoj

 

Ovaj renomirani kamp u gradiću na jugozapadu Češke Republike 13. put biće domaćin nekima od najperspektivnijih golmana u Evropi i svetu, uzrasta od osam do 21 godine. U kampu koji je od svog osnivanja 2003. godine okupio preko 800 polaznika, ove godine svoje predstavnike imaće i srpski hokej. Dvojica reprezentativnih čuvara mreže Arsenije Ranković i Jovan Feher učestvovaće u radu kampa sa nekim od najcenjenijih hokejaških trenera u ovom delu Starog kontinenta. Iako je gornja granica za učesnike kampa 21 godina, golman Crvene zvezde Ranković (24) pridružiće se svom mlađem kolegi iz mađarskog MAC-a, zahvaljujući specijalnom odobrenju organizatora, kao prvom golmanu reprezentacije Srbije.

          Arsenije Ranković                                                                                        Jovan FeherFoto: Elvar Freyr Pálsson                                                                              Foto: Mirko Lazović

Osim dvojice mladih čuvara mreže, veliko priznanje pripalo je i Bogdanu Daboviću, golmanu veteranskog HK Drvene Nogice koji će učestvovati u radu kampa kao jedan od trenera golmana. O kvalitetu kampa dovoljno govori činjenica da će trajti punih nedelju dana, a samo prošle godine na njemu je učestvovalo čak 83 čuvara mreže, a u dve godine koje su mu prethodile zabeležen je rekord od 87 polaznika. Kampom će ove godine rukovoditi legendarni čehoslovački golman Jirži Holeček, trostruki osvajač zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1976. u Inzbruku i mesta u Kući slavnih od 1998. godine, kao i nekadašnji juniorski čuvar mreže ČSSR-a Roman Višnjak, a organizatori su najavili da bi kampu i ove godine kao i prethodne trebalo da prisustvuje i nekadašnji golman Nešvil Predatorsa, Florida Pantersa i Pitsburg Pingvinsa Tomas Vokun.

Pisek se nalazi oko 110 kilometara jugozapadno od Praga i pedeset severozapadno od Čeških Budjejovica. Kamp će biti održan u izuzetnom sportskom centru u sklopu kojeg se nalazi ledena hala, otvoreni i zatvoreni bazeni, teretana, fitnes centar i hotel u kojem će biti smešteni polaznici. Učesnici će u periodu od jedne sedmice svakodnevno imati po dva treninga na ledu i na suvom, aerobik vežbe, video analizu, "skil čelendž" i četiri obroka.

Detalji sa prošlogodišnjeg kampa održanog u slovenačkim Jesenicama

 

You might also like

Comments are closed.