IHL: Novi bodovi Vojvodini u gostima

Hokejaši Vojvodine upisali su i treću pobedu u IHL šampionatu iz Jesenica se vraćaju sa novim bodovima i pobedom od 4:3.

Hidria Jesenice – Vojvodina 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)

Dvorana Podmežaklom. Gledalaca: 200. Sudije: Čamdžić, Boštjan i Markizeti. Strelci: 0:1 Viktor Čengeri (3:07), 1:1 Mirko Đumić (7:18), 1:2 Miloš Pušac (18:45), 1:3 Relja Radosavljević (25:37), 1:4 Miloš Pušac (34:54), 2:4 Timotej Kočar (58:00), 3:4 Miha Krmelj (58:34). Isključenja: Jesenice 12, Vojvodina 6 minuta.

HIDRIA JESENICE: Žagar, Petar, Baloh, Brun, Đimić, Finžgar, Hadžić, Jakupović, Kobal, Kočar, Krmelj, Kumanović, Lesničar, Markič, Mašič, Podrekar, Potočar, Šabanović, Širovnik, Škof, Matić.

VOJVODNA: Beukebum, Belić, Bjelogrlić, Čengeri, Kol, Dergačev, Ekmeščić, Marković, Milićević, Pajić, Puketa, M. Pušac, N. Pušac, Radosavljević, Tomašević, Vučurević.

Sjajno su Lale otvorile utakmicu, Viktor Čengeri je već u četvrtom minutu posle asistencije Uroša Bjelogrlića savladao Nejca Žagara i najavio veliku borbu i dobar meč. Samo četiri minuta kasnije srpski reprezentativac Mirko Đumić izjednačio je na 1:1, ali Miloš Pušac 75 sekundi pre kraja prvog dela koristi brojčanu prednost i trese mrežu Jeseničana za 2:1.

Nije bilo opuštanjani u nastavku. Još jednom su domaćini imali isključenog igrača, a Relja Radosavljević povećava prednost Novosađana. Zahuhtala crveno-bela novosadska mašina ne prestaje sa napadima, kapiten Nemanja Vučurević i iskusni Siniša Pajić pakuju pločicu za Pušca koji je još jednom šalje iza leđa Žagara.

I kad su već svi videli laganu pobedu, trener Jesenica izvlači golmana, pa su Timotej Kočaj i Miha Krmelj u 59. minutu za 34 sekunde dva puta iznenadli fenomenalnog Kanađanina Adama Beukebuma i smanjili na opasnih 4:3. Ipak, Lale nisu dozvolile da im se ponovi nesrećni poraz iz Zagreba pre samo tri dana. Uspeli su da poslednjih 86 sekundi sačuvaju mrežu i upišu treću pobedu u sezoni.

Hokajaši Vovjodine sve bodove uzeli su u gostima. Na startu sezone imali su tu nesreću da im posle samo dva treinga na  ledu dođe lider Slavija Junior, ali već posle manje od mesec dana predstavljaju ozbiljnu pretnju na svakom gostovanju. Nije bilo lako igrati protiv jedne od najboljih klizačkih ekipa u karavanu i to na njihovom ledu i u oslabljenom sastavu. Iskusni Džon Stefanson još uvek služi kaznu iz Celja, ali je zato na debiju u crveno-belom dresu briljirao mladi Kanađanin Marko Puketa. Napadačka linija Vučurević – Pušac – Pajić još jednom je pokazala da ne postoji prepreka koju ne mogu da savladaju i da su osnova i oslonac igre i uspeha Vojvodine.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.