NS Stars pokreće akciju – Hokej za sve

Kako da učinite dete srećnim? Naučite ga da igra hokej…

U školi hokeja NS Stars preko 70 devojčica i dečaka marljivo radi, druži se i uči osnove najbržeg kolektivnog sporta na svetu. I najlepšeg…

– Ove sezone startovali smo malo kasnije, početkom oktobra deca uzrasta od četiri do 12 godina prvi put su obula klizaljke i izašla na led. Za početak većina prolazi školu klizanja sa instruktorima kroz početni, srednji i napredni program, a onda prelaze na hokej – počinje priču jedan od trenera najmlađih hokejaša Starsa Siniša Pajić.

Da ipak nije sve samo igra i igranje potvrđuje i status aktuelnog šampiona države selekcije do 12 godina.

– Imamo prijavljene selekcije do osam, 10, 12 i 14 godina, iako imamo i starijih igrača ipak ih nema dovoljno da bi mogli da prijavimo ekipu za takmičenje. U8 i U10 igraju i ove sezone Ligu budućih šampiona, dok se stariji igrači takmiče u državnom prvenstvu. Igrači koji se ne takmiče redovno treniraju jer ljubav prema hokeju ne prestaje kad nema utakmica – ponosan je Pajić na decu sa kojom radi.

Pred početak takmičarske sezone četiri buduća šampiona iz NS Starsa igrala su u Kanadi pripremni turnir kao deo ekipe iz Čikaga. Za „Kockice“ su igrali Miloš Agić, Filip Radić, Luka Andrić i Marko Vukelić, a posle velike borbe slavili su u duelu sa domaćinom 7:3.

– Deci mnogo znači da odu, vide i probaju kako to drugi rade. Tamo je sve mnogo drugačije, mnogo oštrije. Oni su dobra deca, slušaju, ali bih voleo da budu malo agresivniji – ponosan je na svoje klince Pajić.

Možda je zaista malo više agresivnosti nedostajalo mladim Starsima na početku šampionata u duelu sa Crvenom zvezdom. Slavili su domaćini u „Pioniru“ u obe utakmice, aktuelni šampioni U12 izgubili su od crveno-belih 5:1, dok su u meču U14 domaćini bili bolji 4:2.

U cilju promocije hokeja, a u saradnji sa Upravom za sport grada Novog Sada i Sportskim centrom „Vojvodina“ (SPENS) škola hokeja NS Stars pokreće ove zime akciju „Hokej za sve“.

– Ideja je da hokej što više približimo deci, da se oprobaju na klizaljkama i sa palicom i možda uspemo da ih podstaknemo da zavole ovaj predivni sport. Akcije je besplatna, treninge će voditi naši instruktori i treneri, a program je namenjen deci do 12 godina – najavio je na kraju razgovora Siniša Pajić.

Najvažnije je decu naučiti da se druže, odvojiti ih od monitora i elektronskih uređaja, a 90 minuta na ledu je pravi izbor za klince koji tek treba da nauče i zavole sport.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.