Četiri predstavnika Srbije učestvovalo na razvojnom kampu "Hockey Together 2016" u Koreji

 

Pod pokroviteljstvom Korejskog Ministarstva kulture, sporta i turizma, Korejskog olimpijskog komiteta i Korejskog hokej saveza, a uz sada već višegodišnju podršku Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), preko 100 učesnika iz 12 država – Indije, Malezije, Tajlanda, KineKazahstanaTurske, Meksika, Južnoafričke RepublikeBelorusijeUkrajine, Srbije i domaće Koreje – učestvovalo je u šest različitih vrsta programa namenjenih igračima, trenerima, trenerima golmana, sudijama, tim menadžerima i ekonomima.

Među polaznicima ovog kampa našlo se i četiri učesnika iz Srbije kojima će iskustvo stečeno u zemlji sa Dalekog istoka sigurno biti od izuzetnog značaja u daljem razvoju hokeja u našoj zemlji. Srbiju su u Koreji u igračkom delu programa predstavljali Matija VukovićMarko Dragović, koji je bio kapiten "žutog tima" (Yellow Team). U programu za edukaciju sudija radio je reprezentativac naše zemlje i hokejaš Partizana Dragan Komazec, dok je deo programa namenjenog ekonomima bio Marjan Bradić.

Marko Dragović na ceremoniji zatvaranja kampa (prvi zdesna)Foto: Facebook/HockeyTogetherKorea

Kamp "Hockey Together 2016" osmišeljen je po uzoru na čuveni IIHF-ov kamp u finskom Vjerumakiju, a za realizaciju programa kampa, kao i prethodne godine, u najvećoj meri zaslužan je Pek Či-Sun (Jim Paek), direktor hokeja u KIHA i dvostruki osvajač Stenli kupa (1991, 1992), dok je direktor kampa ovog puta bio Deril Ison, spoljni saradnik IIHF-a za sportska pitanja koji je, između ostalog, pomagao i rad kampa BIHU-a održanog marta 2014. godine u Novom Sadu.

Ciljevi kampa "Hockey Together 2016", između ostalog, bili su negovanje i očuvanje želje za igrom i razvojem među mladim hokejašima od 14 do 18 godina, razvoj trenerskih sposobnosti koje će podstaći razvoj hokeja u državama učesnicama, ali i prenošenje stečenih znanja ostalim hokejaškim radnicima u zemljama iz kojih učesinici dolaze.

Dragan Komazec (stoji treći sleva) bio je deo programa obuke sudijaFoto: Facebook/HockeyTogetherKorea

Više informacija i fotografija o kampu "Hockey Together 2016" možete videti na zvaničnoj Fejsbuk stranici kampa klikom OVDE.

 

You might also like

Comments are closed.