HK Beograd dobio svoj grb

 

Novoformirani klub koji je početkom jula primljen u ovo regionalno takmičenje pod pokroviteljstvom Mađarske hokejaške federacije (MJSZ) dobio je obeležja pod kojim će se takmičiti u sezoni 2016/17. Centralni deo klupskog grba u dominantno plavoj boji na beloj podlozi zauzimaju dve ukrštene hokejaške palice i pločica za igru, nad kojima se nadvija silueta grada koju čine neke od najvažnijih arhitektonskih znamenitosti prestonice – Zapadna kapija Beograda, Avalski toranj, spomenik Knezu Mihajlu, Hram Svetog Save, Pobednik i Most na Adi. Iznad i ispod ovog grafičkog rešenja stoji zlatnim slovima ispisan pun naziv kluba na srpskom jeziku.

Inače, plava i bela boja biće zvanične boje kluba, dok će zlatna i crvena biti prateće. U toku je i završna priprema idejnog rešenja dresova u kojima će najbolji srpski hokejaši nastupati u u MOL ligi, posle čega će biti predstavljana, kako oprema, tako i članovi i stručno rukovodstvo tima čiji će zadatak biti da dostojno reprezentuje srpski hokej u svojoj premijernoj sezoni ovog regionalnog takmičenja.

Podsetimo, HK Beograd počeo je u sredu pripreme za debitantsku sezonu u MOL ligi, okupljanjem kandidata za mesto u timu na testiranjima u ledenoj dvorani „Pionir“. Beograd će premijerni meč u regionalnom takmičenju odigrati 9. septembra protiv rumunske Čikserede, pred svojim navijačima u našoj najvećoj hali u kojoj će samo dan kasnije ugostiti dvostrukog šampiona MOL lige Koronu Brašov, takođe iz Rumunije.

 

You might also like

Comments are closed.