Karpatska liga: Partizan u Debrecinu u drugom kolu

Selekcija Partizana do 16 godina prošle godine okitila su se titulom šampiona Karpatske lige. Ovu sezonu startovali su pobedom i četiri poraza, ali prvi turnir je bio u avgustu i mladi crno-beli oklopnici u Poljsku su otišli bez treninga na ledu. Ovog vikenda u Debrecinu nastavljaju put ka odbrani titule.

– Prošle godine smo ligu igrali u kategoriji do 15 godina i uzeli titulu. Ista ta deca koja su prošla sve selekcije Partizana sada igraju U16 ligu i pokušače da ponove uspeh. Iako nije bilo osipanja igrača ipak nam sa tri – četiri momka za turnire pomaže bratski klub iz Minska, tako da možemo da se nosimo sa veoma jakim ekipama. Prvi turnir je bio katastrofalan, ali od 8. do 10. novembra je drugo kolo u Debrecinu i nadamo se boljim rezultatima – najavio je generalni sekretar Partizana Aleksandar Jakovljević drugo kolo Karpatske lige.

Da bi se stvorili šampioni potrebno je mnogo rada i ulaganja, potrebno je proći sve selekcije, učiti od mnogo trenera, od svakog pokupiti ono najbolje, a onda visoko podići pehar. Šef struke u Partizanu Igor Gile Kosović jedan je od naših najuspešijih igrača i reprezentativac Jugoslavije, a reputaciju uspešnog tenera stekao je u Italiji. Sa velikim internacionalnim iskustvom Kosović je tu da stvori neki novi Partizan, neke nove šampione.

– Liga je prejaka, ove godine igramo u jačoj, crvenoj grupi, tu su ekipe iz Mađarske, Slovačke, Ukrajine, Rumunije, Letonije, a Pojaci dolaze sa reprezentacijom U16. Uz pojačanje iz Minska i par dobrih momaka iz U14 selekcije možemo da im pariramo. Nismo opterećeni rezultatom, naravno da idemo da pobedimo, ali najvažnije od svega je da deca igraju utakmice, da se takmiče. Prošle godine na prvom turniru bili su u šoku kad su videli koliko ozbiljan hokej igraju njihovi vršnjaci – naglasio je Kosović važnost igranja utakmica i odlaska na takmičenja kao jednog vida nagrade za vredan rad na treninzima.

Partizanova selekcija U16  u okviru Karpatske lige odigraće na četiri turnira po šest utakmica što će im mnogo značiti da uz domaću ligu steknu potrebno iskustvo u daljim takmičenjima u starijim kategorijama.

– Karpatska liga je izuzetno dobro organizovana, možda je i najjače takmičenje u Evropi u ovoj starosnoj kategoriji. Uglavnom su ujednačene ekipe, ali svi se pred turnir pojačavaju tako da naši klinci imaju priliku da se bore protiv najboljih igrača i uče od drugara iz Belorusije koji nam pomažu.  Ove sezone nam je cilj da opstanemo u ligi, da nas i sledeće godine pozovu, da i generacije koje dolaze dobiju priliku da igraju na jakim turnirima – zaključio je Igor Kosović najavu drugog kola Karpatske lige.

Raspored utakmica:

8.11. 10.00 Partizan – Korona Brašov, 15.20 Debrecin – Partizan

9.11. 8.00 Partizan – Mihalovce, 12.00 Minsk – Parizan

10.11. 9.20 Kijev – Partizan, 14.40 Partizan – Sanok

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.