Kvalifikacioni turnir regionalne lige U12 ovog vikenda u Hrvatskoj

Regionalna liga za igrače do 12 godina startuje ovog vikenda 9. i 10. novembra kvalifikacionim turnirima u Sisku i Zagrebu. Srbiju predstavljaju NS Stars, SKHL Crvena zvezda, HK Partizan i HK Marbo.

Na turnirima učestvuje šest ekipa iz Slovenije, po četiri iz Srbije i Hrvatske I po jedan iz Bosne i Bugarske. U Zagrebu će na klizalištu “Velesajam” nastupiti HK Partizan, SKHL Crvena zvezda, KHL Zagreb, HKMK Bled, HK Slavija Junior, HDK Maribor, HK NSA (Bugarska) i HK Triglav, dok se u Sisku u ledenoj dvorani “Zibel” za nastavak takmičenja bore HK NS Stars, HK Marbo, KHL Sisak, Khl Mladost, HK SŽ Olimpija, HD Hidra Jesenice, HK Vukovi Sarajevo i KHL Medveščak mladi.

U polufinale lige odlaze najbolje četiri ekipe iz svake grupe, a nastavak takmičenja zakazan je za februar sledeće godine. Turniri su deo projekta Hockey Partnership for Progres (HPP).

Treneri domaćih klubova složni su da je najvažnije da deca igraju jake utakmice, a kako je ovo prvi turnir u sezoni za igrače do 12 godina ne poznaju protivnike, pa je svaka prognoza o učinku nemoguća. Svi se nadaju najboljem, pobedama i plasmanu među prve četiri ekipe i nastavku takmičenja, ali i sam odlazak u Hrvatsku je jedan vid nagrade za vredan rad na treninzima.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.