Karpatska liga: Partizanu dve pobede

Hokejaši Partizana drugog dana turnira drugog kola Karpatske lige za igrače do 16 godina u Debrecinu upisali su dve pobede protiv veoma jakih ekipa iz Slovačke i Belorusije.

Najbolja ekipa prvog kola Mladež Mihalovce savladana je sa 6:5 u meču punom preokreta, a još jednom je fenomenaln bio golman Partizana Lazar Ilić.

Poveli su crno-beli 2:0, ali mladost i neiskustvo učinili su da se opuste i dozvole Slovacima da preokrenu rezultat. Ipak je jača bila želja za pobedom, uz pojačanje iz Belorusije proigrali su i naši momci, pa su na kraju slavili 6:5.

– Bila je ovo izuzetno teška utakmica, trebalo nam je malo vremena da uspostavimo igru, ali na kraju je sve ispalo odlično. Nemamo dovoljno jakih igrača za ovakav turnir. Mihalovce ima četiri jake postave, domaćini čak sedam. Mi uspevamo da se nosimo sa njima, ali tempo je prenaporan. Srećom, momcu su željni igre i dokazivanja i svaki put kad izađu na led daju svoj maksimum – pohvalio je mlade igrače Partizana, ali i protivnike trener Igor Kosović.

Posle dva dana turnira najbolji skor imaju hokejaši Partizana i Minska, po tri pobede i poraz. Veliko iznenađenje je slabija igra Slovaka, ali i domaćina Debrecina.

Poslednjeg dana turnira crno-bela družina Igora Kosovića sastaje sa Sanokom, ekipom koja je sastavljena od najboljih igrača nekoliko klubova iz Poljske za koju uglavnom igraju reprezentativci i u drugom meču palice će ukrstiti sa Križjankom iz Kijeva.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.