Karpatska liga: Pozitivan skor Partizana u drugom kolu

Selekcija Partizana do 16 godina ovog vikenda igrala je u Debrecinu turnir drugog kola Karpatske lige. Posle šest utakmica u Beograd su se vratili sa četiri pobede i dva poraza.

Crno-beli oklopnici u Karpatskoj ligi brane titulu, pa su ove sezone u jačoj grupi. U drugom kolu palice su ukrstili sa vršnjacima iz Debrecina, Kijeva, Minska, Mihalovca, Brašova i Sanoka. Svi su na turnir došli pojačani, a poseban motiv svakoj ekipi bio je duel protiv šampiona.

– Praksa je u svim klubovima da se pojačaju za takmičenje. Nama se na turnirima pridruži pet igrača iz Minska, pa možemo da pariramo konkurenciji. Tamo nema slabih ekipa, samo je pitanje trenutka kad će ko eksplodirati, a svi kidaju protiv nas, svima je dodatna inspiracija da pobede šampiona. – sumirao je utiske trener Igor Kosović.

Kako i koliko se ozbiljno radi u komšiluku primer je Debrecin koji pored velike dvorane u kojoj se igraju utakmice ima malu halu za treninge i u kojoj je led postavljen cele godine. Zato nije ni čudo što imaju čak sedam jakih postava u selekciji U16. Poljaci iz Sanoka uvek dolaze sa najboljim igračima iz nekoliko klubova, praktično na turnirima igra reprezentacija Poljske.

Na prvi turnir u avgustu crno-bela ekipa otišla je bez treninga na ledu. Iako se vredno radilo celo leto ipak su nedostajali treninzi na klizaljkama, pa su u Poljskoj upisali samo jednu pobedu i četiri poraza. U Debrecinu je već bila druga priča. Prvo iznenađenje napravili su kad su sa 6:5 savladali prvoplasiranu ekipu posle prvog kola Mladež iz Mihalovca. Još veći uspeh bio je u poslednjem duelu kad su Poljake savladali sa čak 7:0. Na golu je ceo turnir blistao mladi golman Lazar Ilić.

– Generalno sam zadovoljan, napravili smo veliki iskorak u odosu na prvo kolo. Iako nismo bili opterećeni rezultatom, najvažnije je bilo da deca igraju, da stiču iskusto, ove četiri pobede nam mnogo znače. Svi su igrali dobro, postava iz Belorusije se dobro uklopila, njima ne treba mnogo objašnjavati, igraju deca savršeno. – pohvalio je sve hokejaše Kosović.

Do sledećeg kola oklopnici Partizana imaju vremena da se još uigraju, da budu još bolji, da na utakmicama domaćeg prvenstva pokažu šta i koliko znaju i umeju, a ujedno se i pripreme za nove međunarodne okršaje u Karpatskoj ligi.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.