U12: Završen turnir u Hrvatskoj – Zvezda u polufinalu

Zagreb i Sisak bili su minulog vikenda domaćini regionalnog turnira u hokeju na ledu za igrače do 12 godina. Srbiju su predstavljali Crvena zvezda, Partizan, NS Starsi i Marbo, a samo su crveno-beli oklopnici uspeli da izbore prolaz u polufinale.

U organizaciji hrvatskog hokejaškog saveza i Hokejske zveze Slovenije na turnirima u Zagrebu i Sisku učestvovalo je 16 ekipa. Slovenija je imala šest predstavnika, Hrvatska i Srbija po četiri i Bugarska i Bosna po jednog. U polufinalu koje će biti odigrano u februaru Srbiju će predstavljati samo mladi hokejaši Zvezde koji su u dramatičnoj odlučujućoj utakmici savladali Partizan 3:1.

– Bio je ovo izuzetno jak turnir, prvi meč protiv Slavije smo izgubili 3:1, ali je posle sve bilo mnogo bolje. Naravno, zadovoljan sam učinkom, ali i borbenošću dece kojima su ovo bile prve jače utakmice u sezoni. Otišli smo bez nekih velikih ambicija i uspeli smo da sav vredan rad i trud na treninzima pretvorimo u plasman u polufinale. – ponosan je na ekipu i igrače Crevne zvezde trener Marko Juloski.

Hokejaši Partizana savladali su domaći Zagreb 2:1, dok su u duelima sa Bledom i Triglavom upisali poraze, pa su za prolaz u polufinale ukrstili palice sa Crvenom zvezdom. Na žalost, samo jedna ekipa je mogla dalje, borili su se beogradski klinci „kao matori“, ali su crveno-beli bili bolji ovog puta.

NS Starsi su kvalifikacioni turnir igrali u Sisku gde su savladali domaćine 3:1, a izgubili od Olimpije i Mladosti. U odlučujućem meču za prolazak u polufinale bolji od Novosađana bili su hokejaši Medveščaka koji su slavili 5:1.

– Zadovoljan sam trudom i zalaganjem, Olimpija je na daleko višem nivou od bilo koje naše ekipe. Od Mladosti smo bili daleko bolji, ali neiskustvo i nedostatak utakmica su učinili svoje, pa su sitnice odlučile da izgubimo 3:1. Utakmica protiv Medveščaka za prolaz dalje bila je daleko teža nego protiv Mladosti, dečaci su bili super, ali nisu imali sreće u par navrata dok su protivnici svoje šanse realizovali. – pohvalio je mlade hokejaše Starsa trener Siniša Pajić.

Selekciju do 12 godina polufinale očekuje u februar, pa mladi oklopnici Zvezde imaju vremena da još više rade i treniraju, da još bolji otputuju na nove ledene okršaje sa vršnjacima iz Slovenije i Hrvatske.

Rezultati:

Slavija – Crvena zvezda 3:1, Crvena zvezda – Maribor 4:0, Crvena zvezda – Sofija 4:0, Crvena zvezda – Partizan 3:1.

Partizan – Bled 1:3, Zagreb – Partizan 1:2, Partizan – Triglav 2:4, Crvena zvezda – Partizan 3:1.

NS Stars – Olimpija 0:15, Mladost – NS Stars 3:2, NS Stars – Sisak 3:1, Medveščak – NS Stars 5:1.

Marbo – Medveščak 1:8, Vukovi – Marbo 2:1, Marbo Jesenice 0:10, Olimpija – Marbo 20:0.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.