Savez hokeja na ledu Srbije na Sajmu sporta

Savez hokeja na ledu Srbije učestvovaće i ove godine na Sajmu sporta u Beogradu od 22. – 24. novembara.

U cilju promocije najbržeg kolektivnog sporta na svetu Savez će predstaviti uspehe reprezentacije Srbije i klubova i posetiocima dočarati lepotu hokeja.

– Sajam sporta je odlična prilika da se hokejaški klubovi predstave, da regrutuju nove članove, ali i da se napravi saradnja sa drugim savezima. Posetioci ove manifestacije imaće priliku da se na našem štandu informišu o radu saveza i klubova i upoznaju sa osnovama hokeja – najavio je generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije Danilo Vukotić

Trodnevni program osim predstavljanja sportova na štandovima obuhvata i trenerski seminar kao i seminar za generalne sekretare u okviru kojeg će biti predstavljen i softverski program za organizovanje međunarodnih manifestacija.

– Prošle sezone imali smo dva svetska prvenstva u Beogradu, a sve tri selekcije su osvojile zlatne medalje i plasirale su u viši rang. Seminar za generalne sekretare biće dobra prilika de upoznamo sa novitetima i da organizacija sledećeg međunarodnog takmičenja bude još bolja. Na žalost, nismo imali dobar odziv klubova kad je trenerski seminar u pitanju. Hokej je u Srbiji amaterski sport, a u toku su i takmičenja, pa mnogi imaju obaveze i ne mogu da dođu. – nastavio je Vukotić.

Iako je promocija sporta od izuzetnog značaja, dobro je što i pored prilično teških uslova u Srbiji hokej postoji, deca treniraju i postižu zapažene rezultate. Selekcija Partizana do 16 godina je aktuelni šampion međunarodne Karpatske lige, dok seniori Crvene zvezde brane titulu u regionalnom IHL šampionatu.

– Hokej u Srbiji postoji, sajam je izuzetna prilika da nas ljudi vide, da čuju šta radimo, da uputimo roditelje u višestruki značaj hokeja za razvoj dece, a klincima da pokušamo da dočaramo koliko je to zanimljiva igra i ako još nisu probali da je sada vreme da to urade. Pozivam sve ljubitelje sporta, prvenstveno hokeja na ledu da dođu na sajam i podrže najbrži kolektivni sport na svetu – pozvao je generalni sekretar Vukotić sve zainteresovane da posete osmi međunarodni sajam sporta u Beogradu.

Svečano otvaranje manifestacije je u petak 22. novembra u 12.00, a sajam će otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.