IHL U19: U Mariboru preteško za Zvezdu

Hokejaši Crvene zvezde gostovali su u nedelju i ponedeljak u Mariboru, a domaćini su bili bolji u oba meča 3:2 (1:0, 0:1, 1:0, 1:0) i 5:2 (2:1, 3:1, 0:0).

Iako su na gostovanje otišli sa samo 11 igrača i dva golmana crveno-beli su u prvom duelu bili na korak do pobede. Domaćini su poveli golom Nemanje Pejovića u prvoj trećini, ali su Marko Dragović i Mateja Dinić preokrenuli rezultat u 38. i 40. minutu. Mirno je bilo svedo 57. minuta kad je Mauro Polonio izjednačio i odveo meč u produžetak.

Bilo je šansi na obe strane, mladi reprezentativac
Dragović je bio u solo prodoru, predriblao je golmana i kad su već svi videli siguran pogodak, iskusni bugarski internacionalac Ivan Stojnov na golu Maribora uspeo je da vrhom klizaljke sačuva mrežu. Naravno, usledila je kazna i Maribor je golom Jakoba Greifa sačuvao bodove.

U drugom duelu umor je učinio svoje.

– Rezultat drugog meča je malo nerealan, jeste da su momci bili preumorni, ali dobro su igrali. Zadovoljan sam jer su sve ono što smo trenirali realizovali na ledu. Uigravamo se, sve bolje igraju, postaju ekipa. Neki igrači nastupaju za seniorsku selekciju, pa retko možemo da odigramo meč u punom sastavu, ali svako iskustvo je važno – uvek pozitivan bio je trener U19 selekcije Crvene zvezde Nikola Bera.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.