IHL: Buđenje Vojvodine u Kranju

Posle katastrofe u prvom duelu dvomeča u Kranju hokejaši Vojvodine uspeli su da golom Milana Nikolića u produžetku svladaju domaći Triglav i upišu nove bodove u IHL šampionatu.

Triglav – Vojvodina 3:4 (1:2, 1:0, 1:1, 0:1)

Ledena dvorana Zlatno polje. Gledalaca: 150. Sudije: A. Fajdiga, B. Groznik, R. Bohinc. Strelci: 0:1 Nikola Pušac (10:30), 1:1 Anže Terlikar (13:04), 1:2 Nemanja Vučurević (13:30), 2:2 Anže Terlikar (31:42), 3:2 Nejc Hočevar (45:46), 3:3 Viktor Čengeri (48:12), 3:4 Milan Nikolić (63:42).

TRIGLAV: Plavc, Šenk, Ahačić, M. Ban, U. Ban, Hočevar, Lampič, Logar, Morel, Mubi, Pavc, Štenkler, Terlikar, Zupan.

VOJVODINA: Belić, Bukebum, Bjelogrlić, Čengeri, Kol, Dergačev, Marković, Milojković, Nikolić, Puketa, M. Pušac, N. Pušac, Radosavljević, Stefanson, Tomašević, Vučurević.

Sve ono loše što se dešavalo u prvom susretu Vojvodine i Triglava u Kranju zaboravljeno je preko noć i Novosađani su u drugi duel dvomeča ušli čvrsto rešeni da pokažu da su u subotu samo imali loš dan.

Nikola Pušac otvorio je meč projektilom u 11. minutu, ali je Anže Terlikar izjednačio posle 94 sekunde. Ipak, to nije poljuljalo samopouzdanje Vojvodine i kapiten Nemanja Vučurević je već u sledećem napadu vratio „Lalama“ prednost, pa se na prvi odmor otišlo pri rezultatu 2:1 za goste.

Još jednom je Terlikar uspeo da savlada Kanađanina Adama Bukebuma na golu Voše, a Nejc Hočevar je u 46. minutu prvi put doveo Triglav u vođstvo. Konstantni napadi i pritisak na gol Triglava urodili su plodom, Viktor Čengeri savladao je Uroša Plavca i odveo meč u produžetak.

U borbi tri na tri nabolje je nišanske sprave namestio Milan Nikolić i Plavc je mogao samo da izvadi pak iz mreže, a Vojvodina da uknjiži nova dva boda.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.