Tihon Šalberov: Led, led i samo led

Gost hokejaškog kluba Crvena zvezda bio je Tihon Šalberov, ruski trener koji posebnu pažnju u razvoju igrača posvećuje power skatingu. Za nedelju dana koliko je bio u Srbiji male tajne velikih majstora ledene ploče otkrio je mlađim selekcijama Zvezde i NS Starsa.

– Prvi put sam u Srbiji, bilo je interesantno doći kod vas. Deca su u svim zemljama na približno istom nivou. Do desete godine nema velikih razlika bilo da mali hokejaši treniraju u Rusiji, Srbiji ili Kanadi. Ali zato kasnije sve zavisi od toga koliko se ulaže, ne samo u decu, već generalno u sport.

Šalberov je posle igračke karije u MHL i VHL šampionatu u Rusiji otvorio školu power skating-a i putuje po Evropi prenoseći znanje i veštine.

– Volim sport i volim da pomažem deci. Oni su naša budućnost. Potrebno je da su što više na ledu i da stalno vežbaju. To je ono što im je potrebno, led, led i samo led. U Rusiji Savez ima veliku podršku države, pa samim tim je i klubovima lakše da rade i ne samo da ostvaruju dobre rezultate već i da stvaraju uvelike igrače.

Kao i u životu, tako i u sportu smo upornim radom i vežbanjem može se doći do savršenstva.

– Važno je da stalno nadograđujete svoje klizačko umeće, rezultat će doći samo posle upornog rada.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.